Ai un Kindle cu bateria defectă?

Ai un Kindle cu bateria defectă? ©

Kindle-ul cred că a fost cea mai bună investiție în educația mea. L-am luat cu vreo 400 lei, acum vreo șapte ani. Da, era la ofertă, în mod normal costa vreo 5-600…

Eh, și cum l-am tot frecat uneori mai mult, alteori mai puțin, că citeam pe iPad articole salvate în Pocket, am observat că de la o lună cât mă ținea bateria inițial, a început să scadă: ba la două săptămâni, ba la o săptămână, ba ajunsese să țină bateria vreo o oră.

Am ajuns să nu-l mai folosesc deloc, pentru că ducea mai mult la frustrări decât la satisfacții…

Și acum câteva săptămâni am găsit pe Aliexpress bateria. 8$, comandă făcută, probabil ajunge în septembrie.

Altceva voiam să spun: imediat după ce am făcut comanda, am găsit un articol în care se spunea că și alții au avut problema asta și că principala cauză ar putea fi numărul mare de cărți. Iar Kindle-ul le indexează și le scanează constant; deci papă CPU și, implicit, baterie.

Prin urmare am făcut fix asta: am șters toate cărțile de pe Kindle și i-am dat restart. Ca să nu o mai lungim prea mult: sunt aproape două săptămâni de când l-am încărcat ultima dată.

2 Comentarii

Alex a scris

Programare cu curu’. Ar putea sa observe daca dispozitivul a trecut macar printr-un scenariu in care ar fi putut achizitiona carti noi. A fost conectat recent la un PC? A fost conectat la wifi (daca are)? A fost scos/bagat cardul SD (daca are)? Ca daca dispozitivul n-a comunicat deloc cu exteriorul, de unde pula lui Rahan sa fi aparut carti noi?

E vag enervant, pentru ca avantajul unui Kindle e fix faptul ca poti sa-l umpli cu carti si chestii. Daca trebuie sa-ti pui pe el chestii cu portia … defeats the entire purpose of the thing.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter