Cărți citite: Povestea Slujitoarei

Cărți citite: Povestea Slujitoarei ©

Am auzit prima dată despre Povestea Slujitoarei anul trecut, când am văzut trailerul de mai jos:

Trailerul venea în contextul alegerii lui Trump (sau înaintea alegerilor? nu mai știu) și părea foarte apocaliptic. Filmul s-a dovedit a fi altfel decât m-am așteptat, dar bun, fără îndoială!

Povestea Slujitoarei

  • Într-o Americă dintr-un viitor deloc îndepărtat, instaurarea violentă a unui regim teocratic creștin și escaladarea abruptă a abuzurilor acestuia ajung să priveze femeile de toate drepturile și libertățile. Ele sunt împărțite în diverse categorii, având roluri precise și sarcini stricte de îndeplinit.

  • Evaluare:
  • Year: 2016
  • Progress: Read
  • ISBN: 978-606-710-286-4
  • Autor: Margaret Atwood
  • Genres: Beletristică, Distopii
  • Editură: ART
  • Format:

Despre carte: totul se întâmplă într-un viitor nu foarte îndepărtat, unde natalitatea a scăzut foarte mult iar singura soluție pare a fi extremismul religios. Prin urmare, se instaurează un patriarhat iar nevestele sterpe – adică majoritatea – au parte de ajutor din partea acestor slujitoare. Care, așa cum probabil îți imaginezi, nu s-au oferit chiar voluntare pentru treaba asta. Este genul de distopie ce nu vrei să o ocolești.

Filmul deviază de la carte și mi se pare că o face într-un mod promițător. Nu ar trebui să renunți nici la carte, nici la serial!

6 Comentarii

mdue a scris

Am vazut cateva episoade (poate cartea e altfel) dar e slab. Cliseu dupa cliseu.
Daca ar fi sa ne luam dupa intriga, femeile alea ar fi tratate ca rock-stars si inseminate artificial eventual. E ilogic sa iti tratezi cea mai valoroasa resursa ca ultimul sclav.
Ma astept in orice secunda sa pluseze cu vreo duma gen „biciuire” sau flagelare ceva eventual pe motiv ca „face bine la copil”. Clickbait.

mdue a scris

@Ionuț Staicu
chiar ca, uitasem de aia. Dar macar aia era gen terorism clasic de manual, cu scop, io ma astept la ceva pur si simplu fara sens si foarte ineficient, doar de dragu spectacolului.
Nu e coerent scenariul, adica aia or sunt fanatici (si nu aplica metode gen fertilizare in vitro) ori nu sunt (au bar privat cu playgirls). Cumva scenaristu e femeie ?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter