Clientul are întotdeauna dreptate?

Clientul are întotdeauna dreptate? ©

Sigur că nu, dar asta nu înseamnă ca ar trebui să-i spui în față asta!

Chiar dacă nu mai folosesc Facebook în mod activ, sunt pe câteva grupuri și, atunci când intru, se întâmplă să mai găsesc și discuții interesante. Azi, un vânzător se întreba cum ar trebui să procedeze dacă un client ce a optat pentru „deschidere la livrare” i-a zis după o săptămână că produsul este defect și că îl vrea schimbat.

Din păcate pentru magazin, asta e o situație în care pierde orice ar face.

Singurul lucru la care ar trebui să se gândească este ce alege să piardă: să piardă contravaloarea unui produs? Sau să piardă clientul? Nu e vorba de legi, de obligații, de contracte, de avocați sau de orice altceva. Vorbim strict din poziția furnizor -> beneficiar mulțumit.

Eu unul nu comand de la Cel din mai multe motive: Nu știu să comunice, nu știu să se promoveze pentru povestea cu tableta etc. Pentru cei ce nu știu (sau au uitat), un gigel a comandat o tabletă pe care a spart-o sau care a ajuns spartă sau… chiar nu contează. Cert e că Cel.ro l-au luat în brațe pe  „de la noi a plecat OK, deci e vina clientului” și aia a fost.

Prin urmare, am făcut ce face orice om normal: nu am comandat de la cel.ro oricât de bune ar fi avut prețurile. Și pe lângă faptul că nu am comandat, i-am făcut și pe vreo trei cunoscuți să nu comande sau să anuleze comenzi de câteva mii de euro.

Comparăm cu Emag? Da, au transportul de tot rahatul, da, răspund la telefon după 20 minute de așteptare, da, au prețuri mai mari decât multe alte magazine. Dar au făcut asta. După doi ani !!!! mi-au dat banii înapoi. Fără întrebări, fără comentarii. Iar o fază de genul ăsta mă face să recomand emag oricui.

Revenind la magazinul inițial: este un produs scump, ajunge la câteva sute de euro (poate chiar mii). Dar cumpărătorul are cunoscuți. Are prieteni. Face recomandări la rândul lui. Și chiar nu vrei ca recomandarea să fie „feriți-vă de magazinul X”.

4 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Am avut experiente pozitive cu Emag inclusiv cu faze cu returnatul produsului dupa X luni. Totusi sunt un pic mai scumpi, mai ales la componente PC. Chiar daca as juca la roata norocului si as avea ghinionul sa primesc un produs defect la livrare tot as merge pe varianta mai ieftina. Sansele ar fi destul de mari ca sa-l pot returna. Bine, poate nu de la Cel. :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter