Definiția nebuniei

Definiția nebuniei ©

… Este să faci același lucru de mai multe ori și să aștepți rezultate diferite

Blocul din fața mea are aceeași problemă, an de an: tavanul (semi)permeabil. Iar asociația face același lucru, an de an: mai pune un covor de carton bitumat.

Pentru că e logic: dacă n-a mers în ultimii douăj’ de an, sigur-sigur va merge anul ăsta!


Bunicul a avut tablă pe casă – aceeași tablă! – vreo patruzeci de ani. Da, a ruginit pentru că a fost o erupție de sare prin ’80 la o mină din zonă, dar, pâna în 2013 când a murit, tabla aia a rezistat cu brio, fără să aibă nevoie de vreun fel de îngrijire.

Celălalt bunic a pus țiglă. A durat doar vreo treizeci de ani până când a început să plouă în casă, și asta doar pentru că s-a urcat taică-miu să regleze antena.

Acum vreo douăzeci de ani am pus cu taică-miu acoperiș la o magazie. Niște plăci mari, ondulate și casante (îmi scapă numele). Încă se ține bine, în ciuda faptului că nu am folosit șuruburi speciale sau alte minuni ci doar… cuie (sau holzșuruburi? nu mai știu…) și capace de bere pe post de șaibă.


Eu nu înțeleg de ce naiba nu își fac ăștia un acoperiș adevărat, dintr-un material care si-a dovedit eficiența în ultima sută de ani? De ce insistă cu cartonul?

Nu e ca și cum cartonul e foarte cunoscut pentru impermeabilitatea lui…

8 Comentarii

ice4you a scris

Tovarase tu traiesti in alta lume si nu o intelegi pe asta! :D

Sa te apuci sa faci o treaba cum se face pentru minim 20 de ani dupa descrierea matale, aia ar insemna 20 de ani de pierdere pentru buzunarele administratorului si a firmei care ii da spaga/procent an de an ca sa execute acele reparatii!

In concluzie, ramane intrebarea: de ce ar face o asemenea tampenie?

ice4you a scris

@Malin: Pe la noi??? Spania adica? O sa te surprind, da si prin Romania e cam la fel, de exemplul eu mi’am refacut unul anul trecut dupa o grindina cat mingile de tenis dintr’o tabla zincata cat se poate de banala (in 6 ore l’am terminat in viteza maxima ca se anuntau noi ture de furtuni care au si venit dealtfel) si tot de atunci nu am vazut macar o picatura de apa pe undeva. Si ala dinainte facut acum 9 ani tot de mine a rezistat pana la grindina aia fara probleme si ar mai fi rezistat ei inca 100 de ani da na .., la God i’a ars de tenis si eu n’am avut ce face! :D

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter