Atât de rară e canicula?

Atât de rară e canicula? ©

Ca să scape de mine pentru două luni, ai mei mă trimiteau la țară în vacanța de vară. La țară în Oltenia, la vreo 50km de Craiova. Da, sunt oltean, dar doar pe jumătate. Da, presupun că asta ar putea explica anumite lucruri. Dar nu despre asta vorbim.

Eh acum douăzeci+ de ani, nu prea aveai foarte multe activități de făcut, mai ales în zilele călduroase de vară. Cât de călduroase? Îmi aduc aminte că erau frecvent zile cu 40°C. Și nici o singură adiere de vânt. La 39°C deja ne gândeam se mai punem o haină pe noi, că simțeam frigul…

Cea mai mică mișcare rezulta într-o transpirație abundentă. Transpirai pentru că goneai o muscă. Transpirai pentru că voiai să dai pagina la cartea citită. Transpirai doar pentru că transpirai; era un fel de perpetuum mobile al transpirației!

În fine, în ultimii ani văd foarte des știri alarmante de genul „vai, sunt 37°C mâine, stați în casă!” și nu pot să nu mă întreb: chiar atât de rare sunt temperaturile de peste 35°C încât este nevoie să se facă știri din ele? Nu mai au „jurnaliștii” materiale? Sau sunt doar notificări așa, de genul „RAJA oprește apa pe strada X”?

4 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter