Sunt prețuri mai mici în offline?

Sunt prețuri mai mici în offline? ©

Ieri vorbeam cu un prieten, că a găsit nu-știu-ce TV la un magazin online (Altex, Flanco, nu am reținut) la un preț un pic mai mic decât oriunde în online.

Era vreo 8000 lei la Emag și cel mai ieftin în online îl găseai pe la vreo 7000 lei.

Nimic ciudat, știm deja că Emag are prețuri mai mari. Doar că…

Doar că l-a găsit offline la vreo 4-5000 lei.

Iar ăsta nu e un caz foarte izolat, pentru că în ultimul an am auzit trei cazuri în care clienții au găsit frigider, mașină de spălat și plită la prețuri mult sub ce găseai în online.

Deci, întrebarea din titlu e valabilă: „online e mai ieftin” începe să devină un mit? Începem iar să luăm magazinele la talpă atunci când vrem electrocasnice noi?

2 Comentarii

Malin a scris

Teoretic ar trebui sa fie mai ieftin fiindca se elimina o serie de costuri. Ma rog asta e teoria si fiecare posesor de magazin online foloseste ideea asta in favoarea lui incercand sa justifice discrepantele de pret.
Acuma mai e problema stocului vechi versus cel nou. Cine a lucrat in retail stie ca mai ales pe importuri preturile pot sa fluctueze de la o ora la alta. Daca cineva are stoc vechi cu pret mai mare nu poate sa vanda pe pierdere ca sa alinieze pretul, nici macar nu e legal sa faca lucrul asta asa ca tine pretul, sau reduce cat poate de mult ca sa se scape de stocul vechi, iar cine are stocul nou cu un pret mai avantajos vinde mai ieftin evident.
Eu n-as face o regula din treaba asta mai ales cand vorbim de volatilitatea preturilor.
Uite eu spre exemplu am luat ieri un telefon nou mai ieftin decat se vindea la mana a doua in consignatie si asta fiindca un magazin cu stoc vechi a preferat sa-l bage la oferta la pret de dumping decat sa ramana cu el pe stoc dupa lansarea unui nou model asa ca eu unul zic ca totul are o explicatie si nu e intotdeauna vorba de lacomie.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter