Ești în eroare și nici nu știi – Mitul îmbogățirii fără muncă (din afiliere)

Ești în eroare și nici nu știi – Mitul îmbogățirii fără muncă (din afiliere)

Profitshare a făcut niște interviuri cu cei mai afiliați acum vreo o lună; între timp au montat, au aranjat și au pus un teaser aici. Primul comentariu este senzațional prin eroarea în care se află autorul:

Ionela Culiceanu: Dacă ar fi adevarat am fi cu toții bogati asa totul e minciuna.

Cumva, doamna de mai sus a înțeles din 30 secunde de răspunsuri la întrebarea „ce făceai înainte să te apuci de afiliere?” că oamenii din film sunt putred de bogați.

Iar aici este greșeala, voită sau nu: afilierea este… pam pam, o meserie. Da, e un pic shady (probabil voi detalia cu altă ocazie), dar dincolo de asta, este o meserie. Adică trebuie să muncești, la fel cum ai munci dacă ai fi instalator, frizer sau avocat.

Da, sunt anumite avantaje, da, oferă un orar ceva mai flexibil, dar este, până la urmă, muncă.

Venitul poate fi mare, zeci de mii de lei, dar diferența între afiliere și restul meseriilor este aici: pentru a avea un profit decent, este nevoie să investești o bună parte din venit în promovare, reclame adwords sau facebook și ce naiba o mai fi; ajungi să bagi 50-90% din cât ai încasat într-o lună. Și, pe lângă bani, trebuie să investești și o grămadă de timp pentru a fi la curent cu ce se cumpără, tehnici de promovare, chestii de evitat șamd.

Este ca oricare altă afacere: investești, faci bani (dar e posibil să și pierzi). Nu investești, nu pierzi bani. Dar nici nu prea faci.

Ce făceai înainte de a promova prin marketing afiliat?

Marketingul afiliat schimbă destine! Stai aproape pentru a aflat povestea unora dintre cei mai de succes afiliați Profitshare!Tu ce făceai înainte de a începe să promovezi prin marketing afiliat?Dacă nu ai încă cont în platformă, poți să îți faci unul aici: http://profitshare.ro/affiliate-signup#MarketingAfiliat #Profitshare #Afiliere

Posted by Profitshare on 3 Iulie 2017

8 Comentarii

Malin a scris

Cred ca multi se leaga de conceptul de venituri pasive, concept oarecum alterat de teparii americani, si mai nou si romani, care vand cursuri ca sa te invete cum sa ajungi milionar, desi niciunul din ei nu e milionar.
In fine, ideea e ca bani se pot face, dar e nevoie de foarte multa munca si de consecventa. La inceput e heirup si pe urma dupa ce exista niste baze nu mai e chiar asa de multa bataie de cap, de asta le si zice pana la urma venituri pasive fiindca partial se castiga pasiv.

Ionuț Staicu a scris

@Malin: poate că sunt perioade în care o poți lăsa mai moale, dar cu siguranță nu este doar un hei-rup la început. Este nevoie de muncă susținută și este o afacere ca oricare alta…

Exceptând situația în care se automatizează extrem de mult, nu cred că poți câștiga serios doar din afiliere pasivă :)

Malin a scris

@Ionuț Staicu: Ai dreptate, e nevoie de consecventa, insa nu putem sa comparam munca colosala de la inceput cu munca ulterioara de intretinere. Desigur eu vorbesc prin prisma omului care pleaca de la bun inceput cu un plan, care stie ce vrea, e serios si consecvent nu prin prisma aluia al carui plan e sa ajunga milionar peste noapte din ciordeala si tepe ieftine.

vali a scris

mie afilierea îmi aduce un salariu decent fără să fac nimic în afară de a plăti, la un moment dat, 300€ să îmi facă cineva un plugin care să mă ajute.

cei care face fac 3-5-20.000€ pe lună muncesc mult mai mult, își asumă riscuri mai mari și sunt extrem de dedicați acestei meserii.

Ionuț Staicu a scris

@vali: sunt câteva site-uri/bloguri ce sunt mai… deosebite datorită traficului. Tu, Cetin etc. La 10-20k+/zi nici nu trebuie să-ți dai prea mult silință :w00t:

E ca și cum te pui pe mijlocul râului când migrează somonii: nu ești acolo să pescuiești, dar sigur prinzi ceva.

Poți detalia ce face pluginul ăla? :D

vali a scris

@Ionuț Staicu: fix asta vreau să zic, ce rost are să te plângi sau ceva dacă nu dedici niște timp situației? că traficul ăla nu a ajuns singur acolo unde e, astfel încât să producă bani. fie investești timp în conținut evergreen, fie investești bani în adwords.

nu pot detalia ce face pluginul.

Malin a scris

Pot sa-mi dau cu presupusul pe marginea la plugin? :D
Eu vad doua posibile variante de functionare a lui:
1. Asociaza automat cuvinte cheie intr-un mod destul de fidel contextual cu linkuri de afiliat cam cum facea ala de la Profitshare, dar mult mai eficient.
2. Cookie stuffing

@vali gresesc?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter