Secretul corespondenței și Dragnea

Secretul corespondenței și Dragnea

Nu am urmărit foarte îndeaproape treaba asta, dar, din câte am înțeles, oamenii de la RISE au făcut rost de niște screenshot-uri din conversațiile mai-marilor PSD de pe WhatsApp, iar Tov. Dragnea merge un pic la intimidare, făcând trimiteri la diverse legi.

De exemplu, din neștiința mea legislativă, am găsit că articolul 208, alineatul 2 din Noul Cod Penal zice așa:

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare […]

Altfel spus, io mă îmbogățesc inexplicabil deși sunt bugetar, nepoții îmi fac cadou un BMW dar dacă mă întrebi ceva, hei, asta e hărțuire!

Articolul 78 din codul civil zice așa (iar 79-80 sunt tot pe aceeași temă; probabil au legătură cu voturile din Teleorman?):

Persoanei decedate i se datorează respect cu privire la memoria sa, precum şi cu privire la corpul său.


Nu știu dacă s-a menționat prin vreun articol din „presa” românească, dar WhatsApp face o chestie foarte mișto, numită end to end encryption:

Important: End-to-end encryption is always activated, provided all parties are using the latest version of WhatsApp. There is no way to turn off end-to-end encryption.

sursa

Ce înseamnă asta? Că nici RISE nici oricine altcineva nu putea „intercepta” mesajele respective în vreun fel. Altfel spus, cineva din grupul mai-marilor PSD a „dat din casă” conversații.

Din nou, ce înseamnă asta? Înseamnă că „secretul corespondenței” ar fi încălcat doar dacă respectivele mesaje ar fi fost interceptate/publicate fără acordul niciunei părți, ori este destul de clar că nu este cazul.

„Comunicatori PSD”. Așa se numește grupul de WhatsApp alcătuit din douăzeci și ceva de fruntași PSD. Aproape toți, demnitari publici. Miniștri, foști și actuali, deputați, senatori – spuma PSD – au funcționat atunci ca o celulă de criză.

sursa

Prin urmare, dacă ar vrea să caute responsabilul pentru aceste scurgeri de informații, are douăzeci și ceva de potențiali candidați.

3 Comentarii

Malin a scris

Mai e o problema pe care n-o iei in calcul. Pentru ca niste screenshoturi sau stenograme sa fie acceptate ca proba intr-un dosar e nevoie ca cineva sa le certifice autenticitatea fie prin mijloace tehnice (ceea ce e imposibil) fie prin declaratii identice din partea unora dintre cei implicati, declaratii care sa corespunda si sa fie asumate.
Ori lipsa unor astfel de „probe” face ca in cazul unui proces cei de la RISE sa aiba doua posibilitati:
1. Sa-si asume articolele ca niste opere de fictiune fara nicio legatura directa cu realitatea;
2. Sa-si denunte sursa.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter