Actualizarea automată a Windows e bună sau nu?

Actualizarea automată a Windows e bună sau nu?

Văd că Ionică e foarte revoltat de faptul că Windows 10 va forța utilizatorii să actualizeze. E ăsta un lucru rău sau bun? Eu cred că e ceva bun.

Adu-ți aminte, înainte de Chrome, ce presupunea actualizarea browserului: reinstalarea sa. A apărut Chrome, s-a inventat conceptul de silent update, Chrome a ajuns la versiunea … habar n-am ce versiune e acum, 50, 60. Habar n-am, nu contează.

Eh, la fel se întâmplă cu Windows acum: nu vreau să întreb clientul ce Windows are, să trec prin furcile caudine găsind drivere pentru diverse periferice sau mai știu eu ce.

Am Windows, sunt în regulă!

Sigur, vor fi niște cazuri aparte, unde va fi nevoie ca actualizarea automată să fie dezactivată: fie în cazul corporațiilor, fie în cazul unui Windows piratat, dar altfel, pentru average joe? Nu-i pasă nimănui, serios!

Ba chiar apreciez că nu trebuie să trec o dată la doi ani prin emoțiile unei actualizări majore!

Problema care apare e alta: ce facem daca MS decide brusc că nu mai avem dreptul să rulăm aplicații ce nu vin din Store?

9 Comentarii

ionica a scris

Eu o vad ca pe o chestie fortata. Da, tot timpul am avut automatic updates si acum la fel il am, cum apare un update cum isi face singur, chiar si la wordpress, iOS, macOS, tvOS. De exemplu ultimul update MS mi-a futut outlook si indexeaza incontinuu. Avem 35 de statii le-a belit. Am sters indexul, l-am refacut dupa 1 zi iar a luat-o razna. Dau sa caut un mail, moare :))

Eu eram fan Netscape si Firefox, abia apoi Chrome si mai nou Safari.

Ce faci daca te forteaza sa faci update-ul si iti omoara tot ce ai in spate? Noi am patit-o prin martie-aprilie au futut excelul si au omorat niste macrocomenzi si ne-au bulit fisierele. Au trebuit repuse din back-up cu dezactivare updates. Dupa 2 luni au remediat problema dar, au acum pe Outlook.

Ionuț Staicu a scris

@ionică: Deci, ce spui tu aici sună cam așa: „Microsoft e nasol pentru că nu a rezolvat o problemă neraportată – deci inexistentă pentru ei”.

Nu spun că MS se grăbește cu rezolvarea bug-urilor, dar e ușor naiv să aștepți rezolvare la o problemă inexistentă pentru ei :)

ice4you a scris

E o tampenie … ieri, am injurat cu toti sfintii un laptop la care nu vroiam sa se instaleze AUTOMAT un device (grafica dedicata) pentru ca era defect si imi dadea peste cap toata treaba. A trebuit sa ii dezactivez WI-FI pana am reusit cumva sa pun grafica aia dedicata pe disable, dar chiar si asa, al dracu de vroia sa se linisteasca si sa nu ii gaseasca iar si iar driveri la fiecare restart. Pe langa asta, ai idee cum merge dupa putin timp un PC sau laptop entry level cu update’urile alea automate? In concluzie, nu e ok deloc sa nu oferi varianta prin care sa le poti oprii daca nu ai nevoie de modul ala automat care e un cretinism pur.

Iuliancalin a scris

Microshit o sa fie totdeauna shit, mai ales că își dă și restart automat și dacă nu ești atent… Mi sa întâmplat, noroc că nu aveam chestii importante. Plus că de multe ori îi trebuie cate o ora să își de-a restart, dacă ai noroc.
Tot Linux e mai bun la treabă asta, instalezi update când vrea mușchiu tău, și dai restart in consola. Boom …

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter