În toată bruma de școală făcută de mine, s-a întâmplat doar în clasa a opta să existe doi elevi cu același nume: Bogdan. În restul anilor, se pare că părinții tuturor au fost suficient de inspirați încât profesorii ne puteau striga pe numele mic fără nici un fel de confuzie. Doaaaaar căăă….
Dacă ai cunoscuți cu copii, cel mai probabil vei observa un trend în nume: Mara, Sara și Sofia la fete, Tudor, David, Luca sau Matei la băieți. Nu e nimic greșit la aceste nume, cunosc părinți care au folosit numele astea pentru copiii lor, oamenii sunt normali (ok, poate că este și o excepție…), nu și-au propus să marcheze viața copiilor și au ales niște nume ce le-au plăcut.
Dar vor ajunge în situația asta, unde vor striga copilul în parc și vor întoarce capul un sfert din jucăuși vor întoarce capul:
Asta zice multe:
lui Tudor i-au zis copiii de 2 ori în parc David și Matei presupunând doar că așa îl cheamă. Pe o fetiță am și întrebat-o: -De ce i-ai spus David? Și mi-a răspuns: -Erau șanse mari să-l cheme așa
Mă gândesc că în momentul în care generația asta va ajunge la școală va fi taaare distractiv.
Bine, pe de altă parte, este o chestie comună să existe trenduri ale numelor, iar aceste trenduri – ca orice altă parte a istoriei – tind să se … repete (poți pierde câteva minute uitându-te aici, de exemplu).
Poate vom începe și noi să avem puțină originalitate când ne numim urmașii? Poate Uhura? Jar-Jar? Ceva îmi spună că Daenerys sau Khaleesi vor fi la modă (că tot veni vorba, a rămas mai puțin de o săptămână până începe noul sezon din Urzeala Tronurilor!)
La un botez povesteau parintii ca au facut ziua celor mici. Era clasa de 30 de copii, cu 13 fete Maria. Oare cate bomboane s-au luat atunci?!
@Marius: diabet, diabet peste tot!
@Ionuț Staicu: și tu… cu diabetul?
D-aia au pancreas… ca să facă insulină suficientă…
E doar un trend care o sa treaca la fel ca si ala cu Gheorghe, Vasile si Ion.