Dreptul de a repara electrocasnicele: Eu ce blender îmi cumpăr?

Dreptul de a repara electrocasnicele: Eu ce blender îmi cumpăr? ©

Prin State se țin procese masive împotriva corporațiilor mari care produc electronice / electrocasnice ireparabile. Sigur, aici intrăm într-o discuție posibil interminabilă despre reciclare și impactul asupra mediului, despre impactul asupra buzunarului șamd.

Din punctul meu de vedere, problema e destul de simplă și se reduce, în primul rând, la modul în care îmi afectează buzunarul. Pentru că, la momentul achiziției, am de ales: îmi iau un Electrolux la 1500 lei pentru următorii ~5 ani sau un Miele la 30.000 pentru următorii 25?

Dar, cu toate astea, nu pot să nu mă enervez când mi se strică electrocasnicele, oricât de ieftine ar fi fost ele și, ca orice mascul feroce, încep să le desfac. Mă rog, încerc

Ce vezi în filmul de mai jos – nu ai nevoie de audio – este modul în care se desface blenderul meu Braun. Ai nevoie doar de un flex.

Bine, pe de altă parte, l-am luat acum vreo 6-7 ani și cred că e unul dintre cele mai folosite lucruri din bucătăria mea. Și a costat vreo 100 lei. Altfel spus, în ciuda faptului că nu se poate repara, următorul blender vertical va fi… exact, tot Braun. Ceva sugestii?

10 Comentarii

Alex a scris

Auzi, da’ daca toti ar face electrocasnice care sa tina 20 ani, stii cum ar fi pretul? Nu neaparat 1500 de lei ca-n exemplul tau, insa poate de 1.5x mai mare; clar nu de 30x mai mare, ca n-ar mai cumpara nimeni pina nu scade.

In schimb ar fi pe piata loc pentru 2-3 producatori, nu pentru 50, si s-ar vinde cu un ordin de marime mai putine electrocasnice. Per total, economic, tot aia.

ice4you a scris

Multam de citare in primul rand!

Pe marginea subiectului m’am exprimat acolo destul si vorba ta, subiectul oricum este interminabil, de aia voi da doar un banal exemplu legat de un robot de bucatarie scump ca dracu al unui brand recunoscut, ce a devenit inutilizabil din cauza unei banale rotite din plastic primordiala in angrenajul respectivului robot, care bineinteles ca s’a uzat foarte repede, NU FACE PARTE DIN GARANTIE, iar de gasit sa o comanzi pe undeva, nu gasesti nicaieri! E absolut penibil sa ajungi sa arunci la gunoi un robot de 300EU pentru o banala rotita de angrenaj care in teorie trebuia fabricata ori din metal, ori dintr’un plastic mult mai rezistent. De rezolvat sunt sanse amu sa il rezolve amicul meu cu ajutorul vreunui strungar care sa ii faca cumva artizanal acea rotita.

Ca si recomandare in ce priveste blenderul vertical de mana, acum vreo doi ani am cumparat unul de pe la Philips ca l’am prins la oferta. Desi multi din idiotii de la comentariile produsului erau necajiti ca se incinge, nici sa il foloseasca habar nu aveau, multi din ei intelegeandu’l ca un robot de bucatarie si nu o scula cu ultilizare pe timp scurt in bucatarie pentru treburile usuale. N’am avut treaba cu el pana acum si a facut cam de toate, dar niciodata nu va putea inlocui un robot dedicat.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter