Logan cu uși foarfecă / Lambo-doors

Sâmbătă seara, în Mamaia, am revăzut genul de om care își taie craca singur de sub picioare: și-a montat lambo-doors pe Logan:

(sursa)

Nu era mașina asta, era una albă, dar genul tot la fel de „originală” era și aia.

Când am văzut-o, m-am gândit instant la următoarea chestiune: toate mașinile sunt proiectate cu ceva măsuri de siguranță în caz de impact (e.g. portbagajul și zona motor se fac acordeon). Da, chiar și Dacia este proiectată să țină pasagerii în siguranță până la un punct.

Eh, știind asta, de ce ai aduce modificări acestor proiectări, modificări ce ar putea slăbi rezistența în cazul unui accident? Doar ca să fii cool? (bine, nu înțeleg de ce ai băga mii de euro într-o mașină ieftină, dar asta e o altă discuție)

Probabil că ăștia sunt genul de oameni care dărâmă toți pereții interiori într-un apartament?

11 Comentarii

Malin a scris

Astfel de modificari trebuie omologate, iar pentru omologare e nevoie de o certificare de la fabrica. Cu certificarea aia te duci la RAR si-ti trece modificarea pe talon.
Daca si-a facut asa ceva fara certificare si merge la risc atunci e un idiot sinistru, dar daca a fost la Dacia si a luat certificare (fara spaga desigur) atunci eu nu vad nicio problema in a face astfel de modificari.

ice4you a scris

Cosmin are dreptate si ca sa ne lamurim mai pe scurt: structura de rezistenta nu este afectata in nici un fel in cazul montari usilor alora pentru ca noile balamale se monteaza in locul celor vechi cu adaptarile necesare care nu afecteaza structura de rezistenta, in cazul nostru stalpul A. Singura parte proasta este asa cum spunea si Cosmin in cazul unei rasturnari pe plafon, caz in care usile respective nu pot fi deschise decat dupa repunerea masinii pe roti.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter