Solvent pentru dezlipirea bateriilor

Solvent pentru dezlipirea bateriilor

Apple este una din primele firme care a decis că produsele lor nu ar trebui reparate, dar utilizatorii produselor nu prea au fost de acord. Au apărut kit-uri diverse, produse aftermarket șamd.

Prin urmare, Apple a trecut la următorul nivel: au lipit cât mai multe componente ori de carcasă ori de placa de bază, astfel încât au redus drastic șansele unui depanator amator.

Cine a schimbat vreo baterie  la vreun dispozitiv modern, știe cât de complicat și de periculos este tot procedeul, bateriile fiind lipite cu un lipici al dracului de puternic, făcând toată operațiunea dificilă nu prin complexitate ci prin… rezistență. Numai eu știu cât am tras de bateria de la Kindle când am schimbat-o…

Problema cu bateria defectă și greu de dezlipit este că – teoretic – te forțează să schimbi device-ul indiferent dacă acesta mai funcționează sau nu, iar în cazul unui Mac Book, de exemplu, forțarea asta poate sări lejer la 3000€.

În fine, cei de la iFixit – o firmă ce se ocupă cu repararea produselor și publică diverse ghiduri pe site-ul lor – au făcut un mix de substanțe ce acționează ca un solvent asupra lipiciului din iad. Ei susțin că acetona și alte câteva substanțe ce se găsesc în casă rezolvă o problemă veche de cinci ani.

Ai încercat să schimbi vreo baterie lipită până acum? Cât de ușor a fost? Ți-ar fi fost de folos un astfel de solvent?

4 Comentarii

ice4you a scris

M’am ferit sa cumpar asa ceva, unul din primele criterii ale mele fiind ca bateria sa poata fi schimbata indiferent de ce device vorbim sau iesea din lista de cumparaturi oricat de bine suna in rest. Prin service folosim un soi de amestec intre alcool izopropilic si acetona plus aer cald si ceva solventi dedicati pentru curatarea cipurilor, dar nu e nimic garantat vorbind si de plasticul de care sunt lipite acele baterii ce de multe ori cedeaza sau se deformeaza inainte de a ceda mizeria aia de lipici. Este inca un motiv pentru care legea asta trebuie sa apara cat mai curand posibil.

Malin a scris

+1 pentru izopropilic, l-am folosit si eu destul de mult pe vremea cand aveam magazinul in tara. Era ideal si pentru curatat, iar daca aia de la Karcher vor inventa intr-o buna zi un aparat de curatat pentru depanatori bazat pe izopropilic o sa fie „the shit”!

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter