… și toată lumea apreciază puiul.
Acum câteva săptămâni mi-am adus eu aminte de o rețetă de mici dintr-o carte de-a lui Radu Anton Roman – ceva rețetă veche ce cuprindea un mix de cărnuri, condimente și recomandări de vinuri – pentru că da, micii se împacă mai bine cu un vin sec decât cu o bere rece!
În fine, n-am găsit nici ceafă de mânzat și nici pulpă de miel, prin urmare am adaptat și am pus ceva cu mai puțină grăsime – mult mai puțină grăsime – rezultatul fiind niște bețe semi-uscate. Asta așa, ca să-mi fie învățare de minte…
DAAAAARRRRRRRR
Niște copane de pui, puse în miere, soia, paprika afumată, usturoi, ghimbir și anason stelat cu vreo două zile înainte au fost senzația serii. Pentru că da, nu prepar niciodată carne fără să o pun la marinat cel puțin câteva ore în prealabil.
Bre, bagi un share la rețeta aia de mici de care zici? M-ai făcut curios, să știi.
Singura rețetă de mici pe care am pus-o în practică e aia despre care se spune că e de la Caru’ cu Bere (ăla old-school, nu ăsta de acum) și, deși am ținut carnea doar 24 de ore în loc de 48, așa cum spunea rețetarul, au ieșit cei mai buni mici vită-oaie pe care i-am servit până acum. Atât de buni încât, alături de nașu’ și un prieten de-al lui, am mâncat la botu’ calului 68 de bucăți. Băi, 68 de mici în trei inși, cu bonus de 4 L de bere. Mă mir că n-am făcut Kaboom! când am terminat, gen.
@Sarius: rețeta aia am vrut să o încerc inițial, dar mi s-a părut exagerată cantitatea unor condimente (12g de cimbru, de ex; sau 4 grame boabe de enibahar).
Bag de seama ca uneori te plictisesti de moarte din moment ce ai ajuns sa ai si indeletniciri dinastea.
@Malin: Nu chiar, îmi place să gătesc
Ca sa iasa ceva ai nevoie de carne buna, care se gaseste din ce in ce mai greu. In plus de asta regula de baza la gratar e carnea sa fie cat se poate de grasa, greseala fatala pe care multi o fac si se aleg cam cu ce te alegi tu. Regula aia e sfanta si la carnati, da asta e alta discutie.
@ice4you: am aflat singur și despre cârnați, în iarnă
Dar asta pentru că era porcul micuț și nu avea prea multă grăsime și … long story short, au ieșit cumva la limită 
@Ionuț Staicu: daca ai nevoie vreodata de vreun sfat in acest sens, iti stau la dispozitie!
Prietenii m’au galonat ca maestru carnatar … am tot experimentat in ultimii ani si intr’un final am ajuns la niste capodopere!
Aici a fost o prima editie: http://ingerisidemoni.ro/blog/povestea-sfantului-carnat-ardelenesc-de-porc si restul dupa … sari peste partea cu pozele neafisate (in urma tepei primite de la mizeria aia de host) sper sa am timp VREODATA sa refac si postarile alea. 
@ice4you: o să țin minte, mulțumesc pentru sugestie
Pozele sunt acolo, trebuie doar să le descarci manual…
@Ionuț Staicu: Cu placere!
Dap, sunt …dar descarcarea si reuploadarea lor ia timp … si pe caldurile astea nu gasesc nici chef.