În picioare. În autobuzele etajate

În picioare. În autobuzele etajate

Presupun că toată lumea știe de prezența autobuzelor etajate din Constanța. Câteva chestii observate în ultima vreme, că tot m-am plimbat mai des:

Au început să circule de la 1 iulie

Chiar dacă sezonul a început de la mijlocul lui iunie (ba chiar, oficial, a început la sfârșitul lui aprilie!), RATC a decis că-i OK să le pună în circulație în perioada 28-1 iunie, pauză, 1 iulie până prin septembrie (probabil).

Au făcut stație specială

Treaba asta a fost foarte mișto gândită: stația este fix în fața gării; cobori din tren direct în autobuz. Kudos! (în plus, nu mai sunt taximetriști fix în buza peronului)

Abonamentele nu funcționează

Ai abonament pe toate liniile? Ghinion, nu merge, trebuie să cumperi bilet. Și nu-ți imagina că-i bilet special; Nu! este un bilet RATC cât se poate de normal! Nu înțeleg motivul, dar presupun că este pentru a avea statistici cât mai bune referitor la numărul de călători.

În picioare

Este incredibil câți oameni preferă să circule în picioare pe acoperiș. Pe lângă faptul te înscrii la concursul de prins crengi, simți mult mai serios tot drumul, curbele sau frânele fiind mai… intense. Încă nu s-a întâmplat nimic, dar să vezi ce revoltați vor fi cu toții când o să sară vreunul peste bord! Dar vai, cum s-a putut?! Ei bine, și eu mă voi întreba același lucru…

Aseară la parter era gol, la etaj plin de abia am putut să cobor. Stăteau oamenii inclusiv pe scară, poate-poate vor prinde puțin aer de Constanța!

Premiul special merge la istețul care, deși stătea în față, și-a ridicat copilul peste geam, să vadă mai bine. Era nevoie de o frână mai serioasă pentru a transforma o vacanță într-o tragedie.

Constănțenii le evită

Mi se pare ciudat să văd cum oamenii evită autobuzele în timpul zilei, când sunt aproape goale. De cele mai multe ori, autobuzul nu oprește în toate stațiile, ceea ce înseamnă că ajungi mai repede la destinație. Probabil oamenii consideră că e mai scump decât un bilet normal?

PS: spre deosebire de anul trecut, Aqua Magic se închide la 7; biletele costă 70 lei pentru adulți, 30 lei pentru copii sub 150cm. (Dacă ești adult și ai 149cm cât plătești?) După ora 4, tariful este 40lei pentru adulți, 20 lei pentru copii.

4 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter