Meditația: este mit sau nu?

Meditația: este mit sau nu? ©

Să zic că de vreo doi-trei ani, a început ca un anume subiect să capete un interes mai mare, generând discuții și dezbateri: meditația.

Probabil că atunci când auzi acest cuvânt te gândești la un yogin stând în poziție lotus, incantând diverse. Sau poate la vreun călugăr budist?

În fine, se pare că meditația este de mai multe feluri, iar cea „propovăduită” online este cea care te face atent la… tine. Mindfulness. Ba chiar există studii care arată că meditația îmbunătățește atenția, scade anxietatea, scade nivelul de stress, te ajută în cazul insomniilor șamd.

Meditation for Beginners: 20 Practical Tips for Understanding the Mind

Mereu zic că „de mâine” mă apuc și de asta, mereu găsesc altceva mai bun de făcut…

Și sunt curios: este cineva care a încercat asta? Sau sunt cam pe aceeași treaptă cu majoritatea cărților motivaționale?

8 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Funny stuff, tocmai ce am citit in dimineata asta despre mindfulness in „Tools of Titans” de Tim Ferris (highly recomended) si am descarcat cateva carti audio. Ciudat….:)
Desi inca n-am incercat-o sunt aproape sigur ca functioneaza – asta ptr ca de cativa ani practic (sporadic ce-i drept) asane si pranayama. In general asanele sunt o forma de gimnastic si stretching ptr. mine dar unele au si un efect benefic asupra mintii – cum ar fi downard facing dog. Pranayamas sunt tehnici de respiratie – astea au avut un efect vizibil din primele zile – le consider un fel de gimnastica mentala. Sunt destul de greu de stapanit mai ales fara instructor (am citit Light on Pranayama de Iyengar) dar merita incercate – o sa fii surprins de efectul lor. Cea mai misto stare o am de la victorious breathing – pace si calm din ala super adanc – iti ia totusi ceva timp sa o inveti corect.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter