Flash moare în 2020! Stai, nu murise deja?

Flash moare în 2020! Stai, nu murise deja?

Prin 2010 Steve Jobs scria faimoasa scrisoare spre Adobe în care zicea că Flash este o tehnologie a trecutului, motiv pentru care produsele Apple nu vor implementa acest plugin.

Flash was created during the PC era – for PCs and mice. Flash is a successful business for Adobe, and we can understand why they want to push it beyond PCs. But the mobile era is about low power devices, touch interfaces and open web standards – all areas where Flash falls short.

Cu siguranță ăsta a fost prima țepușă bătută în inima Flash. Apoi a urmat Android, ecranele touch au devenit un lucru normal, iar Flash… ei bine.. Flash a cam rămas în urmă.

Asta pe lângă faptul că are o grămadă de vulnerabilități…

Prin urmare, Adobe au anunțat că în 2020 vor renunța complet și oficial la el, în favoarea lui Animate CC.

Mi-am adus aminte și de altceva: în zilele de glorie, programatorii flash – pentru că da, în cazul în care nu știai, Flash are și un limbaj de programare numit Action Script – erau printre cei mai bine plătiți oameni din industria web. Adică era suficient să spui „știu flash” – orice ar fi însemnat asta – și pac, aveai 15-20% în plus la salariu.

3 Comentarii

Alex a scris

Pai Flash a murit deja, in sensul ca e tras pe linie moarta. Cum numesti o tehnologie de care toata lumea se cam fereste ca de dracu? Esti developer de Action Script (da, am prins perioada), si incepi sa vezi cum se tot imputineaza proiectele. Ca nah, cind webmasteru’ vede ca 30% din trafic vine de pe mobil, unde nu merge cu Flash .. se gindeste de 2 ori cu ce tehnologie sa mearga inainte.

Moartea unei tehnologii nu vine doar din limitarile pietei de cumparatori, ci si din limitarile producatorilor de „bunuri”..

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter