Este nevoie de manuale de educație fizică?

Este nevoie de manuale de educație fizică? ©

A apărut zilele trecută o altă problemă stringentă: manualele de educație fizică. Da, știu, altă modalitate de a sifona bani, alte achiziții inutile, dar… chiar așa să fie?

Părerea mea este că… da, este nevoie. Poate că nu neapărat de un manual de 150 de pagini, dar măcar o broșurică cu chestiile esențiale este cu siguranță nevoie. Ce ar trebui să conțină un astfel de manual?

  • de ce este necesară încălzirea și ce pericole există dacă sărim peste acest pas;
  • cum să faci stretching eficient (nu știu ce echivalent ar exista în română pentru cuvântul ăsta)
  • cum să te încalți în funcție de terenul pe care urmează să performezi; o să rămâi surprins să vezi câți băieți vin încălțați cu ghete cu crampoane și joacă fotbal pe… ciment (sau, mai grav, în sală!)
  • noțiuni de igienă: pentru că o să rămâi surprins câți copii de clasa a V-a încă nu sunt obișnuiti cu dușul zilnic, antiperspirant șamd.

Editura didactică și pedagogică a arătat o variantă de manual (mirror) în care putem vedea ce ar cuprinde.

Tu ce crezi? Cât de util ar fi un astfel de manual? Ce crezi că ar trebui să conțină? Crezi că propunerea de manual este OK?

10 Comentarii

Sieupeaici a scris

Sunt atâtea minusuri în sistemul de învățământ românesc, încât manualul de educație fizică este o sfidare la adresa celor care aduc bani de acasă pentru a-și putea ține orele în condiții decente. Un mare NU acestui manual și celui care a venit cu ideea asta.

Alex a scris

Da, fix asta ziceam si eu, ca unele notiuni elementare n-ar strica sa le predea. Cum profesorii nu-s exact cei mai inteligenti oameni, macar manualul sa le mai aminteasca sa le explice elevilor ce fac la ora aia. De ce faci pasul piticului, la ce ajuta? samd

Andrei a scris

Românii sunt conservatori, sunt în stare să dea cu piciorul într-o inițiativă bună doar ca să se răzbune pe un sistem de învățământ învechit. Manualul e ok, mai ales unde se face o oră de sport pe săptămână.

ice4you a scris

Ai dreptate Marius prietene! Eventual putea contacta niste vloggeri care sa le explice in amanunt cum ar fi de exemplu, sa urle fara sa isi piarda aerul timp de 10 minute; cum sa se zbata ca niste soparle cand nu le cumpara idiotii ce ii cresc ceea ce vor; cum sa bage junkfood in timp record; cum sa alerge cu degetul pe tableta … si exemplele pot continua.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter