Cum tranșezi animalele?

Cum tranșezi animalele? ©

De-a lungul timpului am tranșat fix două animale mari: un porc (micuț, sub 100kg viu) și un miel. Dacă ai un cuțit bun și-l dai pe masat de câteva ori înainte să te apuci de treabă, vei vedea că nu ai provocări prea mari. Decât în zona coloanei vertebrale, unde ai nevoie ori de un bomfaier ori de un satâr (dar cel din urmă lasă așchii).

Dacă vrei un cuțit bun, îți recomand un Victorinox alături de un masat ceramic. Ai cel mai bun raport preț/calitate și te vor ține o veșnicie (pe al meu îl am din 2010).

Dar nu știu dacă aș vrea să tranșez un vițel (sau o vită întreagă!). În primul rând, vorbim de un animal mult prea mare și aș avea dificultăți în a-l manevra. În al doilea rând, unde naiba aș putea să depozitez atâta carne după ce termin? :D

O remarcă foarte bună: ai șanse foarte mici să faci o bucată de carne inutilizabilă; dacă ai tăiat-o extrem de urât, o poți băga la tocat și aia e.

Nu-mi place să tranșez păsări – pui, rațe, curcani – pentru că, cel puțin animalele din comerț, au oasele foarte fragile și doar dacă le ating puțin cu al meu cuțit, le tai până la măduvă. Ah, plus că nu-mi place gustul zburătoarelor…

6 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Silviu: ahahaha, nu bre, dar merg pe principiul „dacă îmi place carnea, trebuie să știu de unde vine”.

Nu vreau să fiu în situația să știu că toată carnea crește în frigiderele auchan :)

Îmi place să știu ce animal mănânc, cum a fost tratat, cum a fost tranșat. Atât.

Silviu a scris

@Ionuț Staicu: De-a lungul timpului am asistat la diverse jupuiri (porc, viţel, miel, iepure, găini etc) însă nu am fost afectat emoţional la nici una.
Personal am mai şi pus toporul/cuţitul pe gâtul unor găini însă la tranşat m-am abţinut exact pe ideea că poţi strica bunătate de carne dacă nu ştii unde să aplici tăietura şi e păcat.
Ca bibliografie mi-am adus aminte de asta:

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter