Cum arată 128GB Ram?

Ce vezi mai jos reprezintă 128GB RAM. Wow, impresionant, ai putea spune?

Ei bine, era ușor impresionant în 2012: „oau, cât ram, poți rula Firefox fără probleme!”.

Problema e că toată treaba e impresionantă doar prin dimensiunea întregului ansamblu – 32 memorii. Dar sunt de 4GB! PC-ul meu din 2011 are module de 8GB!

Pe lângă toată povestea asta, aveai nevoie și de o placă de bază (și o carcasă!) capabilă să deal with it. Cel mai probabil, ai fi avut de ales doar între plăci de bază de… servere.

Parcă te face să scoți un meeeeehhhh toată treaba asta, nu?

În fine, cum arată azi 128GB Ram? Încă nu au apărut module atât de mari, dar cele mai mari par a fi cele de 16Gb și este nevoie de opt bucăți. Frumos, nu?

Partea cea mai bună? Sunt componente consumer, ce se „pupă” cu plăcile de bază normale. În momentul de față, găsești cel puțin 40 de modele de plăci de bază, unele la prețuri sub 1000 de lei. Ah, și sunt și mai rapide decât cele din prima poză.

Singurul caz în care mi-ar fi necesară atât de multă memorie ar fi dacă aș face ceva virtualizări serioase. Sau dacă aș vrea să trec iar pe Firefox. Tu ai avea nevoie de mai mult de… nu știu, 16GB? Pentru ce?

6 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

RAM shaming! :))) Am doar 3 GB ram de multi ani (pc vechi) si am invatat sa jonglez cu programele.Dar am in wishlist o configuratie sanatoasa cu 8GB – desi nu mi-ar strica 16 sau chiar 32/64. Pentru ce? Pai aplicatii 3d si Photoshop, diverse experimente cu VM, etc.

Gigel Anonimu' a scris

Nope, 3 sunt. Au fost 2 acum cativa ani deci nu pot sa ma plang. :))))
Win10 folosesc, thank you very much. Are vreo 10 ani configuratia – primul amd pe 64 bit, fara placa video externa de ceva vreme (doar incorporata), etc. Optimizat la sange – se misca bine, isi face treaba, ruleaza programe destul de heavy (gen Photoshop, engine-uri, etc). Si-n plus ptr. programare e mai mult decat suficient.
Astept urmatorul breakthrough financiar ptr. un upgrade sanatos, pana atunci the show must go on.
Si mai e si un sentiment asa de atasament de geek mastery fatza de vechitura asta care poa’ sa faca o gramada de chestii in timp ce sistemele performante ale cunoscutilor mei sunt irosite pe browsing si gaming. :D

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter