Microsoft mai are mult de lucru pentru ecranele touch

Microsoft mai are mult de lucru pentru ecranele touch

Mi-a făcut cadou Marius o tabletă cu Windows 10 (are și Android, dar asta e o poveste separată). E ceva no-name, dar și asta e o altă poveste.

Am vrut să văd cum funcționează Windows 10 pe ecranele touch și am ajuns la concluzia că Microsoft mai are mult de lucru la capitolul ăsta. În mai puțin de jumătate de oră am observat așa:

  • Instalarea (mă rog… reset) este foarte dificilă: ai butoane mici, ai select-uri și mai mici.
  • Selecturile (combobox, nici nu știu cum să le zic) sunt greu de selectat: faci scroll, se închide fără să selecteze nimic. E nevoie de atenție foarte mare pentru o operațiune banală…
  • Trecerea de la tablet-mode la desktop-mode rezultă în aplicații care dispar;
  • În tablet mode tastatura nu apare tot timpul. Iar când apare, sunt șanse mari să nu poți vedea toate elementele de pe ecran (și nici să faci scroll la următoarele; închizi tastatura, click pe elementul dorit și speri că se va deschide cum trebuie)
  • Tot tam-tam-ul Microsoft cu abilitatea Windows de a rula pe orice ecran a fost un mare… fâs. Chiar și cu aplicațiile Microsoft, am parte de elemente de interfață care încap deloc sau parțial pe ecran. O adevărată plăcere, zău!

Deci da, până una-alta, eu în continuare voi prefera un iPad când vine vorba de tabletă. Rămâne de văzut cum ne descurcăm pe Android – deși sunt blocat pe versiunea 5…

9 Comentarii

Malin a scris

Putea sa-ti dea Marius si altceva nu o petarda no-name cu Windows. LOL!? Windows e mort deja pe telefoane, o sa moara si pe tablete pentru ca spre deosebire de Android care a pornit ca sistem de operare pentru dispozitive mobile, Windows are doar o adaptare desktop la mobil ceea ce e infect ca orice lucru care-i doar o adaptare si nu e nativ.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter