Chiar era nevoie de un studiu pentru asta?

Chiar era nevoie de un studiu pentru asta? ©

Deci… era nevoie de un studiu care să arate – printre altele – că oamenii preferă un articol în scris, nu să se uite la un film. De ce? Păi e mai simplu decât crezi: orice te-ar distrage de la vizionare presupune derulare. Și nu știu cum ești tu, dar eu niciodată nu pot derula fix secundele pierdute.

Plus că trebuie să fiu atent și la imagine și la sunet (ba chiar și text, dacă mai apare ceva informație scrisă în film).

Plus că producerea materialului necesită echipament mai scump decât o tastatură bună: ai nevoie de cameră, lumini, microfon, timp pentru a prelucra materialul, timp pentru a urca materialul.

Vizitatorii blogurilor preferă informația în format text (articole). Atractivitatea conținutului video este la jumătate față de text.

sursa

Da, și atunci când citești îți mai „fug ochii”, dar recuperezi rapid. „Derulezi” înainte/înapoi mai ușor. Poți sări lejer peste un paragraf care nu te interesează. Poți sări lejer la o secțiune care te interesează. Poți selecta un citat interesant (pentru a-l da mai departe, pentru a-l salva, pentru orice).

Dar sunt și câteva nișe care se pretează mai bine la video – materialele despre muzică, cele tehnice (e.g. „cum să asamblezi un PC”) sau cele despre pisici.

Pentru restul rămâne text.

4 Comentarii

Malin a scris

Eu zic ca mai sunt 2 aspecte demne de mentionat:
1. Aproape toata lumea foloseste Youtube, care e un jeg cu anunturi & such. Nu zic ca nu tre’ sa monetizeze si oamenii cumva, dar reclamele video/audio sunt mult prea intruzive, iar dupa ele mai apar si bannere.
2. Cand citesti un articol, daca ai alta treaba te opresti la un paragraf si continui de acolo digerand deja ce ai citit pana in acel moment pe cand la video e posibil sa pierzi ideea si sa trebuiasca s-o iei de la capat mai ales daca exista oaresce ambiguitate. Nu degeaba serialele se fac cum se fac si majoritatea au o oarecare finalitate in fiecare episod.

Andrei a scris

Omul spune o platitudine. E ca și cum ai spune că copiii nu sunt interesați de politică. Zău frate, că nu m-am gândit că cititorii de bloguri preferă să citească :)).
Youtube își are rostul lui, pentru anunțuri există ublock. Sunt o grămadă de canale educative care testează arme, mașini, gadgeturi, explică pericolul la care te expui, etc, nici nu ai avea cum să scrii despre ele ca să te faci înțeles ca într-un clip video.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter