Ești țigan? Avem nevoie de tine!

Țiganii au chef de scandal. Mereu. Chiar și atunci când nu au chef de scandal, țiganii caută ceva scandal. Orice, nu contează, scandal să fie!

Mergeam mai devreme cu maxi-taxi și, deoarece am făcut un calcul mic și am ajuns la concluzia că ar ajunge mai repede decât un autobuz la destinație. GREȘIT! Au trecut trei autobuze pe lângă maxi-taxi. Dar hei, nu mă grăbesc chiar ATÂT de tare, în plus, la 20km/h sunt în siguranță, nu? Ce accidente grave s-au întâmplat la viteza asta? Tocmai mă pregăteam să-i mulțumesc șoferului pentru grija purtată nouă, pasagerilor, când, ce să vezi auzi? Îmi sună telefonul! Îi cer, politicos să dea muzica manelele mai încet (adică ceva de genul: fiți amabil, vreți să dați „muzica” puțin mai încet?). După 10 secunde, plictisit și sictirit, de parcă i-aș fi cerut să meargă cu 25km/h, oprește muzica.

Cu toate că am sperat să am ce vorbi la telefon până la destinație (chiar dacă nu sunt genul care se întinde la povești), convorbirea a durat mai puțin de un minut. Șoferul cred că statea cu ochii fix pe mine, atât a așteptat: s-a înfipt în butonul de volum, și a lăsat să răsune vocea cristalină a unor persoane cu nume de mezeluri sau tot felul de minuni. După cinci minute de chin și groază, în spatele șoferului fiind, îl bat ușor pe umăr și îi spun: „Fiți amabil, se poate să dați mai încet sau să opriți muzica?”. Am avut parte de un răspuns care m-a lăsat fără cuvinte, care m-a decis că ori eu nu știu să vorbesc (de acord în unele situații, dar chiar nu era cazul), ori țiganii sunt scandalagii:

 – Dar lasă-mă domnule să ascult ce muzică vreau eu! Întâi îmi spui să opresc muziCA CÂnd vorbești la telefon, acum îmi spui ce să fac?

Dar pe un ton de genul: bă, io te plătesc să mergi cu mașina mea și tu faci figuri?

Degeaba am  încercat să-i spun că eu îl plătesc pe el și nu invers, sau că eu nu îl deranjez cu nimic, pe când el pe mine mă deranjează. Nici măcar faptul că celalți călători erau de acord cu mine nu a contat pentru Măritul Șofer…

Cred că la firma respectivă, culoarea pielii este un criteriu esențial în procesul de angajare. La fel și muzica preferată, deoarece, în 90% din cazurile în care am mers cu respectivele maxi-taxi, ori erau maneliști cocalari, ori țigani naturali.

Când am coborât din maxi-taxi, primul gând a fost să fac plângere. Dar.. Oare le pasă de cum se poartă angajații cu clienții, dacă nu le pasă că bagă 80 oameni într-o mașină cu 20 locuri?

7 Comentarii

emy a scris

cei de la maxi-taxi sunt in criza de soferi…de aceea orice „porumbel carbonizat” care are categoria necesara prt a conduce o asemenea masina…ESTE ANGAJAT!!crezi ca iti lua reclamatia in considerare?….nici o sansa.Singura posibilitate e sa faci reclamatia la OPC.Cat despre ceea ce inseamna sa fi antimanelist…10x man!!!tu ai fost solutia..:D

Laur a scris

Mey, nu faceti discriminare. Invatati bunele maniere si acceptatii pe toti asha cum sunt. :) Traim intr-o tara civilizata care face parte mai nou dintr-o comunitate europeana. Asa ca fiti impaciuitori cu ceilalti de langa voi.

MAI PUTIN NEN….. DE TIGANI !!!!BAG….-AS P…. IN MAMA LOR DE JEG..SI UMBRITI. FIR-AR NEAMU’ LOR AL DR…CU CU CARE IA SCOS PE PI….A MAMII LOR.

antit a scris

v310 are perfecta dreptate cioroi se cred stapini nostri si actioneaza ca atare fiinca noi romanasi nu le-am bagat pulu-n cur si-n gura atunci cind trebuia ,dar acum mi-e tare fricas de un razboi civil asa ca desteaptate romane sau uneste-te romane ca altfel zis belim pula cu cioroi reziduri ale umanitati cu v310 inainte……….

Lwr a scris

Apropos de reclamatiile la companiile transportatoare. M-am interesat acum ceva timp direct la surse (adica la patroni) in cateva companii mai mari care duc monopolu’ pe-aici prin Dobrogea sau Bucuresti. Ce pot sa-ti spun decat ca nu prea sunt interesati de „servicii”. Duc o politica numai a lor si nu-i intereseaza asha ceva. Doar in caz de ceva grav dar nici atunci s-ar putea sa nu ai castig de cauza. (in functie de pile)
Efectul este zero. Nu mai vorbesc de microbuze. Mai avem pana evoluam in transport.

Dar daca chiar totusi vrei sa faci ceva: poti face o reclamatie la primarie la Departamentul Transporturi…. din cate am inteles…. oricum efectul o sa fie mic dar ceva se va intampla….

Altceva ce poti face (si nu numai tu): nu mai folosi companiile mici care au microbuze cu 20 de locuri. Incearca cu minibusuri de la companiile mai mari sau autocare. Cu cat folosim serviciile de cacao mai putin, cu atat tind mai mult spre faliment. Oricum micro sunt pe cale de disparitie.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter