Se închide Crashplan! Ce folosim?

Azi primesc un minunat email: Crashplan se închide pentru utilizatorii casnici ($50/an sau $5/lună) și se orientează strict pe sectorul business ($10/lună). Pentru mine e deja prea mult, mai ales că aplicația lor e scrisă în Java și papă resurse într-o veselie:

(nu e ceva ieșit din comun, așa este tot timpul)

Au promis ei că vor face o aplicație nativă, dar au trecut vreo patru ani de atunci; n-au aplicație nativă, au renunțat complet la idee :D

În fine, pe lângă un NAS, aș putea migra spre Carbonite – soluția recomandată de ei. Dar eu aș vrea să trec pe Backblaze: costă cât Crashplan dar au aplicație nativă (iar eu, în naivitatea mea, cred că va consuma ceva mai puțin.

Singura problemă în acest moment este că pierd reviziile existente. Dar în cei cinci ani de când le sunt client nu am avut niciodată nevoie să fac restore la ceva mai vechi de o săptămână, deci nu e o problemă atât de mare.

16 Comentarii

Malin a scris

Eu am prins in 2014 un dinasta la 150 de euro cu tot cu transport: http://amzn.to/2w4BuU3; era o lichidare de stoc si l-am luat la jumatate de pret. I-am pus RAM ca sa ajunga la capacitate maxima, 8GB si fac backup pe el. Are 12 TB acum capacitate, dar evident backupurile mele nu depasesc un TB asa ca le tin in 2 locuri, acasa si pe Amazon Cloud Drive fara sync. Daca vreau sync in fac manual ca sa nu fie afectat cel online de posibil ransomware.
Serverele publice se conecteaza prin VPN si chei de SSH si-si fac backupurile incrementale in fiecare noapte. Pentru mine e solutia ideala fara costuri suplimentare, mai ales daca tinem cont de faptul ca cu ajutorul lui Docker pot sa fac si alte chestii interne pe el si ca in forja maxima nu suge mai mult de 40W de pe priza.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter