La o primă vedere, Medicover are o idee care pare bună: hai să furnizăm un narator pentru site. Oare ce ar putea merge greșit?
- Încăpățânarea de a nu folosi diacritice are niște rezultate… să le zicem haioase;
- Citim link-urile, dar… ce facem mai departe? Cum procedăm cu adevărata informație? Adică mă gândesc că majoritatea celor care intră pe site caută ceva mai mult decât link-uri. Nu?
- Cui se adresează acest feature? Oamenilor cu dizabilități de vedere. Chiar crede cineva că un astfel de om are nevoie ca acest feature să fie prezent în site?
- Cui folosește funcția de +/- pentru font-uri?
Chiar așa, o fi fost cineva câtuși de puțin curios să observe cum este folosit PC-ul de o persoană cu dizabilități? Și nu! Nu vorbesc despre studii de usability sau alte minuni. Nu! Doar o căutare pe youtube ar trebui să fie suficientă pentru a-ți da seama că oamenii cu dizabilități folosesc softuri separate și rulate la o viteză foarte mare.
Huh, interesant. Tot nu inteleg cum tasteaza/da comenzi ca in clip sta cu mainile in buzunare.
@Gigel Anonimu’: asta spune multe despre postura ta la PC
Acordă un pic mai multă atenție mișcării mâinilor și vei observa că le mișcă, doar că altfel decât te-ai aștepta tu
@Ionuț Staicu: Ah, de-abia acum vad (deduc, ca mainile nu se vad) ca mainile sunt pe tastatura – greu de observat din prima.
Nu vad ce treaba are asta cu postura mea totusi – doar daca te referi la birourile la care trebuie sa stai in picioare ca sa lucrezi – as a side note o idee interesanta si cica mult mai healthy. Daca te referi la miscarea mainilor pe verticala/orizontala excesiv nu m-ai prins – sunt un touch typist dedicat si parasesc home row-ul doar cand ma intind dupa ceai/cafea sau mouse.
@Gigel Anonimu’: Uite și aici: https://www.vincit.fi/en/blog/software-development-450-words-per-minute/
Eu am vazut un programator web orb, in Constanta. Softurile alea recitau atat de repede incat eu nu intelegeam decat un zgomot dubios.