Asta-i România!

Asta-i România! ©

Un incident CFR a rezultat în întârzieri de sute de minute. Reacția unui pasager? „Asta-i România!”. Pentru că trenurile din Germania sau Italia merg cu aer și este absolut exclus să aibă probleme. Sau pentru că se întâmplă zilnic astfel de evenimente. (de ce au extras „jurnaliștii” Pro doar paragraful cu „asta e România”, de parcă ar fi reprezentativ în vreun fel?)

O vită fuma într-un parc, fix lângă copii. Îi zic că ar fi frumos să se mute mai în afara parcului, începe să urle la mine, că vrea să-i arăt panou, unde scrie că n-are voie. Îi zic că e o lege care îi interzice asta, continuă să urle că vrea panou. O întreb de ce nu își face nevoile în mijlocul străzii? Pentru că are un panou care îi interzice asta sau pentru că e doar bun simț? Curios, tace.

Un bou stă la semafor cu mașina pe trecere. Îl rog să dea mașina puuuuțin mai în față, că încă mai pot trece pietonii. Îmi aruncă o privire tâmpă, fără să înțeleagă ce a făcut greșit.

13 Comentarii

Iulia a scris

@ice4you: E ca si cum ai zice ca daca mi-am cumparat bata de baseball din banii mei pot sa bat pe cine vreau cu ea. Exista o lege care ii interzice sa fumeze in spatii publice , trebuie sa o respecte indiferent cati bani da pe viciul ei.

ice4you a scris

@Ionuț Staicu: pai si cu libertatea mea cum ramane? Mi’se rupe de legea aia stramba si catolici mai ceva ca papa! Nu va convine mironositelor ca am un viciu ptr care platesc taxe? Vaia con Dios! Sincer, nu va doresc sa ma intalniti cu figuri d’astea nici din greseala! Daca aia/ala o fost domn/doamna sa te ignore, nu ai mereu acelasi noroc. In concluzie ca tot va vad cu piatra in mana, hai sa vad care zice ca ii fara pacat si doar in litera stricta a legii sa dea primul … ca la asta va pricepeti al dracu de bine.

ice4you a scris

@Iulia: Jura ca ai trecut toata viata ta strada numai pe zebra! Stiai ca exista o lege care interzice asta, iar de cate ori o incalci risca unul sa se aleaga cu dosar penal pe motiv ca te’a luat pe capota si l’ai nenorocit pe viata mai ales daca crapi acolo lipita de asfalt?! Lasa’o moale cu de’a lupul moralist si lectii de viata ca o dam in penibil!

Ionuț Staicu a scris

@ice4you: aici nu e vorba (doar) de lege. Da, am trecut strada prin loc nepermis, dar nu am deranjat pe nimeni făcând-o.

Sper că nu încerci să mă faci să argumentez de ce tu, ca fumător, ar trebui să-i respecți pe nefumători, dar nu și invers.

ice4you a scris

@Ionuț Staicu: Nu incerc nimic, ca nu ma intereseaza! Cand treci prin loc nepermis ma deranjezi crunt pe mine, sau oricare sofer pe care il poti pune in pericol prin fapta ta! Cum am zis, oricand poti nenoroci un om pe viata dintr’o neatentie! Mi’se rupe de creierii tai de pe asfalt, ala de te’a luat pe capota nu avea vina!

Sper ca te’ai prins ca este o poveste ipotetica, un banal exemplu de context, ca poti face si tu destule la randul tau care ii deranjeaza pe altii, dar ai parte de toleranta cand altii gasesc variante sa te lase in treaba ta. Nu alearga nimeni cu tigara dupa tine, cand o aprinde fa in pana mea mai bine tu un pas inapoi si nu te comporta ca o virgina neprihanita ascunzandu’te dupa X scuze si argumente cum ar fi o lege de rahan bucuros ca moare capra vecinului. Daca maine dau astia una ce te afecteaza direct luandu’ti un drept o sa o clamezi la fel de fericit?

Inchei aici! Invatati bunul simt si toleranta mai ales cand tineti neaparat sa dati o lectie de morala aratand cu degetul! Nu ati invatat ii aia 7 ani de acasa ca nu e frumos?

Over and out ca nu mai am credit pe card!

Ionuț Staicu a scris

@ice4you: Repet, vorbim despre un loc de joacă. Pentru copii. Cu copii. Mulți copii.

Nu alearga nimeni cu tigara dupa tine, cand o aprinde fa in pana mea mai bine tu un pas inapoi

Deci stai puțin, dacă cineva vine lângă mine și face ceva ce-mi este dăunător (sau doar neplăcut), EU să mă dau la o parte?

Daca maine dau astia una ce te afecteaza direct luandu’ti un drept o sa o clamezi la fel de fericit?

Staaaai așa… Fumatul e un drept? Mâine-poimâine parcă văd că va fi obligatoriu…

Iuliancalin a scris

Pe bune că nu prea întârzie trenurile și autobuzele in Germania, și daca se întâmplă faci contestație și îți iei o parte din bani înapoi. In plus sunt de obicei doar câteva minute.
Ști, ăștia sunt mai prosti se respecta programul de lucru.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter