Vreau să fac o chestie: Arcade machine

Vreau să fac o chestie: Arcade machine

De câteva zile mi s-a pus pata pe o treabă foarte tentantă: un arcade machine pe care aș putea să mă joc toate jocurile din copilărie, atât cele jucate pe TV cât și cele jucate la aparatele cu fise.

Cum un aparat întreg m-ar costa prea mult, am purces la documentare, despre cum aș putea să-mi fac eu un astfel de sistem. Se pare că nu sunt chiar singurul care s-a gândit la asta, iar Youtube este plin de materiale care mai de care mai detaliate despre cum s-ar construi așa ceva în baza unui Raspberry Pi (folosind RetroPie ca sistem de operare).

Un Raspberry costă vreo 50 de lire pe amazon, manetele și butoanele costă alte 50 de lire, iar singura provocare rămâne tâmplăria: decupat, lipit și ce o mai fi (probabil încă vreo 2-300 lei). Oscilez între a construi tot aparatul (ecran, boxe etc) sau doar manetele, putând conecta jucăria la orice TV. Fiecare variantă are avantajele și dezavantajele sale, dar… mă mai gândesc.

Sigur, aș putea să-l rog pe Cristi să îmi decupeze niște plăci, dar… unde ar mai fi distracția?

Eu am redescoperit aseară Caveman Ninja în RetroArch și… să spunem doar că m-am culcat pe la 1.

Abia aștept să mă joc Punisher, 1942 și Street Fighter! Ce jocuri ai jucat în copilăria ta și le-ai rejuca (și recomanda!)?

17 Comentarii

Alex a scris

Robocop a fost, de departe, cel mai jucat pt mine.

A mai fost inca unul (de data asta pe HC 90), dar, cu toate ca am cautat indelung si am intrebat prietenii de joaca din acea perioada, nu i-am aflat denumirea. Era un joc in care iti construiai roboti, cu zeci de componente dintr-o baza de date f complexa, apoi ii trimiteai la lupta, scopul final fiind distrugerea bazei inamice. Cred ca m-ar prinde si pe mine 2-3 dimineata, daca l-as putea juca din nou :D

Gigel Anonimu' a scris

Felix the cat, Adventure Islander – vreo 3 serii diferite, tin minte ca ultima era imensa, Teenage Mutant Ninja Turtles – seria care incepea de pe plaja si soundtrack-ul au fost super misto, Double Dragon – una din serii era grea a naibii cu doar 3 vieti ptr. tot jocul, ceva cu intrecere cu barci semi-3d – nu-i mai tin minte numele, Punisher, Alladin – atat seria de la sega cat si cea de la genesis, un Street Fighter de la Capcom cu Cody, Haggard si inca unul.
Si mai era un joc pe care l-am jucat la aparatele cu fise, ceva cu un ninja cu un caine dupa el si puteai sa trimiti cainele la inaintare dar nu mai stiu cum se chema.

As a side note – arunca un ochi peste AVGN (Angry Video Game Nerd) – are vreo 100 si ceva de episoade unde face review-uri la jocuri oldie (sega, genesis,etc) – is super faine, le-am vazut pe toate. :D

Gigel Anonimu' a scris

@Ionuț Staicu: AVGN e genial! Nu e hater cu toate jocurile, are destul de multe care-i plac, dar dat fiind ca seria include un „Angry” in titlu trebuie sa aiba niste jocuri crappy pe care sa le demoleze.
Double Dragon 3 e jocul de care vb, si aparent are doar 2 vieti si nici un continue.
De battletoads stiam – era prea celebru sa-l mentionez! Parca la un moment dat dadeai cu bata in niste porci zburatori si te suiai in spatele lor??!

Inca un joc cu cea mai misto atmosfera probabil din categoria NES e Batman. Soundtrack-ul, grafica, gameplay-ul – toate au fost de nota 10:

Aaa,si-mi mai aduc aminte de un joc funny, Monsters in My Pocket – jucai cu un zombie sau un vampir si toate obiectele erau oversized. Mai era si Chip n Dale – foarte fast paced. Damn, down the memory lane. :)

Andrei a scris

Îl urmăresc și eu pe AVGN, majoritatea jocurilor de Nes din vremea aia erau nereușite, în condițiile în care costau cam cât costă jocurile azi și costul lor de producție era mult mai mic, de acolo „hate-ul”. Buguri, controale tâmpite, nu conta că ai 4 săgeți direcționale și alte 4 butoane pe gamepad dacă producătorul jocului voia să sari cu săgeata jos așa săreai. Profitau foarte mult companiile de faptul că nu erau demo-uri la vremea respectivă, tot ce puteai să vezi când apărea un joc era coperta lui și descrierea.
Am jucat de mai multe ori și le-aș rejuca și azi unele titluri. Batman – Sunsoft, am auzit că și continuarea era ok. Castlevania 1,2,3. RC Pro-Am ( joc foarte mișto cu mașini). Metal Gear, Contra și Battle Toads. Zelda 2, Solomons key, Little Nemo dream master, Chip and Dale Rescue Rangers. Star Wars empire strikes back, Micro Machines, Jackal, Zen intergalactic ninja, Xexyz, Captain America, Defenders of Dynatron city.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter