Cartușe compatibile pentru imprimante – ep. 3

Cartușe compatibile pentru imprimante – ep. 3 ©

A început șoala, este cazul să cumpărăm un ALT cartuș de imprimantă (unul din acele chestii care nu se văd). Cartușul curent îl avem de când a început școala anul trecut și am printat doar 2400 pagini cu el (primele 1500 doar în prima lună). Și m-a costat 70 lei.

Asta apropo de producătorii de imprimante: „nu folosiți cartușe compatibile, sunt rele”. Aha, păi un cartuș original costă 400 lei, unul compatibil e pleacă de la 37 de lei! Dacă mi se strică imprimanta după mai mult de trei cartușe compatibile, nu consider că a fost o pagubă prea mare.

Acum oscilez doar: să îl iau pe cel de 70 lei (cel ce l-am folosit în ultimul an și care printează 2500 pagini)? Să îl iau pe cel de 37 de lei (care printează doar 2000)? Decizii, decizii…

Chestii care nu se văd

11 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@FKT: haha, la asta mă gândeam și eu. Dar apoi mi-am dat seama că este nevoie de un an pentru a printa 2000 de pagini; ar însemna să ocup spațiu razna cu un cartuș, care nici nu are o cutie – deci ar trebui să am cumva grijă să nu-l lovesc. Cred că-i prea mare bătaia de cap cu varianta asta :)

Silviu a scris

Și consumabilele compatibile sunt de mai multe feluri (entry level, standard și premium). Dacă ai de gând sa faci refill cartușului în viitor îți recomand varianta compatibil premium altfel poți merge și pe cele standard.
@Iuliancalin: Ne poți arăta și nouă un clip pe YouTube cum se pune cerneală într-un cartuș laser? M-ai făcut curios. 😁

Silviu a scris

@Ionuț Staicu: În cazul de față da, însă sunt unele modele de imprimantă la care costă compatibilul spre 200 de lei (Samsung, Xerox etc). Atunci trebuie să ai în vedere și refill-ul ca opțiune de reducere a costurilor de imprimare. Asta pe lângă resoftare pentru eliminarea chip-ului de pe cartuș.

Malin a scris

Eu n-am mai cumparat un cartus original pentru schimb de vreo 10 ani. La imprimanta laser am un cip montat pe placa de baza ca sa-i reseteze counterele automat la fiecare refill, iar la cea pe cerneala am cartuse reincarcabile. E drept ca in ziua de azi nu mai folosesc atat de mult, dar cand aveam firma tipaream minim 300000 de pagini cu imprimantele pe cerneala, folosind cartuse reincarcabile, si pe urma le pastram „pentru piese” ca le lua nevoia.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter