Cum convingi copilul să nu mai plângă la grădiniță?

Cum convingi copilul să nu mai plângă la grădiniță?

Copiii știu să facă un lucru extrem de bine. Nu, nu să plângă oricând sau să spargă ecrane de telefoane sau să bage chei de mașină la microunde. Nu, copiii știu să iubească necondiționat și să-și privească părinții ca niște zei. Indiferent dacă părinții sunt cei mai abuzivi sau cei mai drăgăstoși, copiii îi iubesc necondiționat.

Prin urmare, în primele zile de grădiniță copilul suferă foarte mult când e părăsit de zei. Iar zeii încearcă să-i liniștească, cu replici drăgăstoase, spuse printre dinți:

  • Îți dau două palme de nu te vezi, să ai motiv să plângi!
  • Nu plânge, că e rușine! (cu variații: „ești băiat, iar băieții nu plâng” sau „ești foarte urât/ă când plângi”)
  • Uite că râde fetița de tine că plângi;
  • Dacă mai plângi, nici nu mai vin să te iau;
  • Dacă nu te liniștești, te duc la tac-tu (eu credeam că e ceva izolat, dar se pare că nu e)
  • La cum plângi, nici nu te mai iubesc!
  • Paștele mă-tii de copil, oprește-te odată din plâns!

14 Comentarii

Malin a scris

Pe la noi se fac de obicei 3 saptamani de acomodare in care unul sau ambii parinti stau cu copilu’ la gradinita. In prima zi 30 de minute, a doua 1 ora si tot asa. Sunt care se adapteaza si care nu se pot adapta. Majoritatea se adapteaza intr-un final, insa cu greu ai sa gasesti un parinte care-si permite sa vorbeasca urat cu copilu’ fata de alti parinti sau educatoare fiindca aici toti stiu ca treaba asta poate duce pana la decaderea din drepturi. Deh! nu doar norvegienii aia au legi si isi respecta odraslele…

ice4you a scris

@Ionuț Staicu: incorect! Un bun parinte care a stat langa copilul lui si nu l’a tratat cu tableta, ci i’a educat si stimulat curiozitatea naturala plus spiritul de „turma” acenstral in care e bucuros sa descopere noutatea din lume si sa se bucure de ea, este un parinte retard care a facut o obsesie din protectia excesiva a progeniturii lui, izolnandu’l de mediul natural si societate in rest! Acolo sunt grave problemele emotionale si nu invers, pentru ca practic, dintr’o fiinta vie si curioasa genetic, ai crescut una plina de temeri si frici … care odata scos din coconul sau reactioneaza ca o primata.

Chestii elementare … dar, nah … traim in lumea in care se naste doar cu epidurale sau cezariana … la ce dracu sa te astepti?!

P.S. Ca idee … in prima zi de gradinita, abia am reusit sa imi iau copilul ce azi are 20 de ani acasa. Era atat de incantata de noua comunitate descoperita si bucuriile impartasite cu noua ei „haita” in care se integrase incat acasa i’se parea un univers prea mic pentru ce descoperise acolo.

Ionuț Staicu a scris

@ice4you:

in prima zi de gradinita, abia am reusit sa imi iau copilul

Nevasta a „nășit” puțin peste o sută de grădinari și nici măcar unul nu s-a comportat așa în prima săptămână, darămite zi. Nici măcar la școală, în clasa I, nu se întâmplă asta.

Da, se întâmplă să nu plângă, dar să nu mai vrea să plece în prima zi? Ori ți s-au amestecat amintirile, ori nu mai voia să se întoarcă acasă :w00t: ori ai un copil extrem, dar extrem de deosebit.

ice4you a scris

@Ionuț Staicu: ori eu am incercat sa scriu una si tu ai inteles alta; ori eu am scris alta si tu ai inteles ce ai vrut … mai degraba cred ca e vorba de a doua varianta, da ma rog, voi sunteti oricum generatia aia isteata care mai ales in ce priveste cresterea copiilor din nu stiu exact ce motive aveti impresia ca ati inventat apa calda. Cum ziceam, eu am crescut copil cand lumea era inca sanatoasa la creierii capului si nu cresteau copii dupa internet, filandezi si alte basini din care mai nou avem parte doar de generatii de isterici mici care isi cresc parintii retarzi … in concluzie, oricati copii a „nasit” sotia ta, epoca despre care vorbeam cred ca ti’a scapat putin, si nu, nu am un copil iesit din comun (desi este genial si frumos ca taica’su), ci doar unul normal ceea ce azi pare a fi un copil extrem, dar extrem de deosebit ca restul sunt cum sunt.
No, cam asta’i …

Ionuț Staicu a scris

@ice4you: tu ai zis că nu mai voia copilul să plece acasă în prima zi de grădiniță. Eu am înțeles fix asta.

PS: îți mulțumesc că te cobori la nivelul meu și te înduri să mă binecuvântezi cu comentarii, dar dacă superioritatea dă pe-afară, te rog, nu o revărsa pe blogul meu. Mulțumesc.

Malin a scris

Al meu e bucuros si cand merge la gradinita si cand 8 ore mai tarziu ma duc sa-l iau acasa. Nu stiu ce spun savantii, oricum nu ma prea intereseaza, insa mie mi se pare un comportament normal sa fie entuziasmat dupa primul an ca merge acolo si bucuros dupa 8 ore ca vine acasa.In rest de plans, orice copil de 1 an plange in prima zi de cresa/gradinita sau ce o sa fie.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter