Nu folosi tasta Win ca scurtătură!

Nu folosi tasta Win ca scurtătură!

De-a lungul timpului m-am obișnuit să-mi pun diverse scurtături, astfel încât să-mi fac viața mai ușoară. Cel mai simplu este să ai o literă + un modifier key, gen Ctrl sau Alt. Dar pentru că pot fi conflicte cu aplicațiile existente, am decis că sunt multe combinații ce nu sunt folosite cu tasta Win.

Am aflat de ce nu sunt combinații de genul ăsta odată cu lansarea Windows 8, când am observat că Windows + Space și Windows + Enter, două combinații folosite de mine, sunt folosite de Windows.

Evident, nu m-am lecuit și am continuat să folosesc tasta-minune în alte combinații.

Azi aflu că update-ul ce trebuie să sosească peste o săptămână îmi mai abuzează un shortcut: + V, ce va fi folosit pentru Cloud Clipboard (eu îl foloseam pentru Ditto).

Acum pot spune că gata, m-am lecuit. Dar caut un mod de a face un modifier custom; habar n-am dacă se poate, și, dacă s-ar putea, dacă se poate face strict din software sau este nevoie de un firmware custom al tastaturii.

3 Comentarii

caladan a scris

Poti folosi Autohotkey. Ii ia fata Windows-ului la orice combinatie de taste. Mi-am facut un script AHK care ruleaza la Startup si contine o gramada scurtaturi de taste care imi fac viata mai usoara. De exemplu pot apasa o tasta anume si scriptul detecteaza ca e vorba de exact aplicatia la care am nevoie de scurtaturi si apasa automat o combinatie mai complexa de taste sau muta mouse-ul automat si de click-uri. Ceva in genul unui script BAT. Chiar merita efortul.

Contacteaza-ma daca vrei sa-ti fac un script pentru programele care te intereseaza.

caladan a scris

Mai mult, AHK are si posibilitatea de a folosi scurtaturi pentru cuvinte sau fraze. De ex. tastezi iamntz in orice textbox/editor si iamntz este automat transformat in Ionut Staicu Blog. Codul AHK pt. aceasta operatiune este extrem de simplu:
::iamntz::Ionut Staicu blog

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter