Cine este Satoshi Nakamoto?

Cine este Satoshi Nakamoto? ©

Satoshi Nakamoto este cel ce a dezvoltat Bitcoin. Este destul de probabil să fie un pseudonim, este la fel de probabil ca sub acest nume să fie, de fapt, un grup de oameni; cert este că nimeni nu știe. Lucru ce dă o încredere absolută tuturor în Bitcoin (serios, unii au vândut tot ce aveau ca să cumpere BTC!)

Pe mine mă uimesc genul ăsta de oameni, care fac predicții dubios de exacte, chiar dacă acele predicții, privind în retrospectivă, au sens.

4 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Scriitori de SF vorbeau de mult despre „credits” – monede virtuale, despre internet, despre forumuri – toate astea cu ceva vreme inainte de aparitia si popularizarea lor. Nenea asta nu-i primul.
Satoshi Nakamoto insa ma fascineaza si pe mine – toata faza asta cu aparitia bitcoinului zici ca-i rupta dintr-o carte. Oare exista vreun motiv ascuns in spatele creatiei Bitcoin si daca da e unul altruist(gen hai sa revolutionez economia mondiala) sau malefic (ii las pe fraieri sa depinda de bitcoin cat mai mult si dupa-aia le trag scara de sub picioare)?

Malin a scris

Uneori mai e vorba si de noroc. Si eu am facut aumite predictii politice, economice etc. si de multe ori le-am facut in gluma fara niciun fel de analiza anterioara si s-au adeverit. Asta nu inseamna ca sunt clarvazator sau ca sunt eu foarte destept ci doar ca uneori mai e si vorba de noroc, la fel ca si la loto.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter