Tastaturi mai… speciale

Tastaturi mai… speciale ©

Nu cred că e un secret pentru cineva că sunt un keyboard freak. Am început cu un MS 4000 – care, acum zece ani, nu era chiar cea mai comună tastatură din lume, acum sunt la una mecanică, dar cam bălesc la acest Kinesis:

Trebuie să recunosc, pentru cât costă (vreo 3-400$), mă așteptam ca materialul – și construcția, în general – să fie mai bună de atât. Dar… se pare că m-am înșelat.

De când am început să butonez pe una mecanică am zis că o combinație între un cherry switch și un MS 4000 ar fi absolut senzațională, dar Microsoft nu este de acord cu mine și lansează tot felul de mizerii (i.e. Sculpt).

Dar iată, sunt și tastaturi mai ciudate decât Kinesis sau MS 4000!

O tastatură ce îți pune la treabă ambele mâini:

Sau o tastatură cu… oglinzi.

În momentul de față am un Cooler Master, care este OK. Ar putea fi ceva mai bună (e.g. ar putea să nu sară capacele de pe butoane), dar, în ansamblu, sunt mulțumit.

Tu ai vreo tastatură preferată? Sau cea mai ieftină e suficientă? Ai încercat vreodată o tastatură mecanică? Dar ergonomică?

8 Comentarii

Ionel a scris

Am schimbat MS 4000 ca imi trezeam vecinii cand tastam, ca nu sunt cel mai bun tastator. Partea nasoala e ca stateam la casa. Adica mi s-a parut foarte galagioasa. Galagia nu m-a lasat sa testez vreodata una mecanica, desi poate in viitor, de ce nu. Momentan folosesc un MS Sculpt cu care sunt tare multumit, cu foarte foarte mici exceptii legate de unele bug-uri si rareori lag-ul aparut de la o tastatura fara cablu.

gabriel a scris

Am un cumpărat un Filco Majestouch 2 cu switch-uri Cherry MX Brown acum câțiva ani. Mi-a plăcut atât de mult (quality build/ feeling) încât mi-am mai luat încă un Filco, cu switch-uri Cherry MX Blue. Mă bate gândul să îmi iau o tastatură cu switch-uri Cherry MX Clear, pentru că ar fi silent, ca și swich-urile brown, dar cu un „tactile bump”(nu știu cum se traduce) mai pronunțat decât acestea.

Legat de layout îmi place layout-ul US ASCII pe care nu l-aș schimba. Mi se pare foarte important să găsești tastele fără efort, de aceea atunci când mi-am schimbat laptopul layout-ul tastaturii a fost unul dintre factorii la care nu am făcut compromis.

Am încercat pentru puțin timp o tastatură ergonomică și nu am văzut sau simțit nici un avantaj față de o tastatura clasică.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter