Ce temperatură ai în casă? Dar umiditate?

Ce temperatură ai în casă? Dar umiditate? ©

Pe lângă factura prea mare, următorul lucru care mă enerva la RADET era faptul că se făcea excesiv de cald în casă – în jur de 27°C – astfel încât trebuia să stau cu geamurile deschise (sau măcar rabatate) un sfert de zi. Deh, apartament încadrat, iar caloriferele erau antice, deci nu aveam nici posibilitatea de a le închide când era prea cald.

În momentul în care am montat centrala, am observat că, de fapt, este nevoie doar de vreo 23°C pentru a mă simți comfortabil, iar încălzirea pornește doar… de câteva ori pe zi. Sau deloc. Cu toate astea, temperatura în casă crește în jur de 25-26° (și mă obișnuiesc așa!) de la diverse electronice (PC-ul are o mare parte din vină). Anul trecut, la vâjul ăla urât, aveam nevoie de 27°C, altfel îmi era frig…

M-am apucat să caut recomandări, iar astea variază foarte mult, între 18°C (!!!) până la 24°C, ceea ce nu mă lămurește foarte mult.

O altă problemă este umiditatea, care nici asta nu știu cum trebuie să fie, deși internetul s-a pus de acord că pe la 60% este sweet spot. Higrometrul meu arată 55-60% tot timpul anului, indiferent de modalitatea de încălzire (sau răcire!)…

7 Comentarii

add a scris

Pana sa am copil nu m-a interesat nici temperatura nici umiditatea. Era setat pe „sa nu crap de cald”.
Umiditatea am controlat-o la ala mic in primul an (prima iarna de fapt) ca aparent era prea uscat, am renuntat si nici nu mai e cazul ca m-am mutat.
Temperatura mie mi-ar trebui 23-24 ziua ca sa stau in pantaloni scurti si tricou si 21-22 noaptea ca sa dorm bine.

ice4you a scris

„M-am apucat să caut recomandări, iar astea variază foarte mult, între 18°C (!!!) până la 24°C, ceea ce nu mă lămurește foarte mult.”

Am observat si eu variatiile astea, dandu’mi seama in timp ca tin strict de raportul pretului in crestere la gaze vs temperatura in scadere din case. :D

Malin a scris

Habar n-am, eu caldura o primesc din acelasi aparat ca aerul conditionat prin niste fante in tavan. Cand mi-e prea frig ii dau drumul pe caldura, cand mi-e prea cald il opresc. As putea sa-l pun si automat, dar tocmai fiindca nu ofera o temperatura perfecta constant nu-l tin pe automat.
Daca-l pun pe automat constat ca in casa sunt zone unde e prea cald si alele unde e numai bine…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter