Știi că internetul poate schimba lumea?

Știi că internetul poate schimba lumea?

Electronic Arts face fix ce face toată industria de gaming din lume: cere bani. Și, pentru cei ce au deschis televizoarele mai târziu, lucrurile nu mai sunt chiar așa cum obișnuiau să fie, să plătești, nu știu, 40€ pe un joc și aia e. Nu, ai DLC (downloadable content) cu bani reali. DLC-uri însemnând de toate: de la secțiuni sau moduri noi de joc, până la arme sau monede virtuale.

Și dacă ai impresia că hei, cumperi un DLC și ai scăpat, ei bine… jocul ăsta are DLC-uri de $5000. Cinci mii!

Nu știu când a început moda asta, dar știu că acum 6-7 ani jucam un shooter care îmi cerea bani pentru orice upgrade. Zilele trecute am instalat CS:GO și am observat că, după ce am „găsit” o cutie aurie, îmi cere 2€ pentru cheie :D

Deci conceptul de pay to win nu e chiar atât de nou și cu siguranță nu e inventat de EA. De ce pay to win? Pentru că vorbim de jocuri multiplayer, unde sunt jucători care bagă bani în joc, iar alții… nu, ajungându-se la situații frustrante de inegalitate.

Îîîîîn fiiine, EA a lansat un nou Battlefront și, pentru anumite caractere din joc (e.g. Darth Vader) trebuia să plătești extra. Jocul costa $80, deci nu poți spune nici că erau bani de semințe.

Pe Reddit, răspunsul a primit cele mai multe voturi negative din istoria platformei: aproape 700.000 la momentul la care scriu acest post!

Ca să fie treaba și mai bună, tot procesul de refund a fost transformat în ceva extrem de complicat, obligând utilizatorii să contacteze suportul tehnic, procedeu ajungea să dureze până la șase (!!!) ore.

Și ziceam la început că internetul schimbă chestii? Ei bine, EA a eliminat momentan posibilitatea de a cumpăra chestii din joc:

We hear you loud and clear, so we’re turning off all in-game purchases. We will now spend more time listening, adjusting, balancing and tuning. This means that the option to purchase crystals in the game is now offline, and all progression will be earned through gameplay. The ability to purchase crystals in-game will become available at a later date, only after we’ve made changes to the game. We’ll share more details as we work through this.

sursa

Să fie ăsta începutul sfârșitului pentru DLC-uri și Pay to Win?

Alte articole pe tema asta:

2 Comentarii

Andrei a scris

Păi tu credeai că Corporate Commander doarme?
Plățile astea erau de mult în jocurile multiplayer free, unde mi se părea normal să fie dar s-au lăcomit. Se bagă și în jocurile single player, de ex. 2kgames au băgat micro-tranzacții în modul single player la nba 2k18, deci iei jocul cu 60 $ dar plătești de fapt o versiune sharware ( care era gratuită acum 20 ani).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter