Tramvaiul oprește întotdeauna după

Tramvaiul oprește întotdeauna după

De când eram mic, ai mei m-au învățat: dacă merge pe șine, sunt șase mari să oprească după. După ce te lovește, să ne fie clar.

Într-o iarnă, pe taică-miu l-a lovit pentru că s-a oprit în intersecție să dea prioritate, iar mașina a început să patineze. Tramvaiul a plecat din stația – aflată la vreo 50m de locul unde patina taică-miu – și i-a intrat direct în aripa stânga-spate. „Ah, scuze, nu am putut să opresc”.

Sigur, acum 20+ ani, mentalitatea colectivă era că transportul public are întotdeauna prioritate, iar vatmanii o luau ad-literam și treceau prin tot, indiferent dacă puteau sau nu să oprească.

Oricum, vorba asta mi-a rămas adânc întipărită în reflex: merge pe șine, oprește greu. Pentru că, oricât de binevoitori ar fi vatmanii, s-ar putea ca Newton să nu fie de acord.

De aici

5 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Daca vrei ceva mai hardcore poti sa incerci asta:
https://www.reddit.com/r/watchpeopledie/
NSFW/NSFL maxim. Unele sunt extrem de nashpa si le evit (gen alea cu copii sau decapitari) dar multe’s foarte educative – in sensul ca sunt mai eficiente in a te face sa-ti pui centura si sa ai grija in medii industriale decat 10 cursuri de protectia muncii. Deasemenea te invata sa nu mergi in Brazilia, India sau China ptr. ca multe-s de acolo.

Gigel Anonimu' a scris

@Ionuț Staicu: E un fel de follow-up la clipul de mai sus – ce se intampla cand vatmanul nu mai poate evita pietonii.
Why? Nu stiu. Curiozitate morbida. Un soi de educatie preventiva – citeam cum unii care frecventau subredditul respectiv au evitat anumit accidente doar ptr. ca vazusera anumite accidente in anumite conditii si erau extra paranoici. Un reminder ca suntem foarte fragili si moarta-i dupa colt deci carpe diem.
Take your pick.

Cosmin a scris

Traind in Bucuresti de vreo 5 ani, am observat ca respectarea regulilor de circulatie este mai mult un moft decat ceva obligatoriu(soferi, pietoni).

Legat de videoclip: sinistru(probabil datorita piesei de pe fundal) si bine ca tin franele tramvaiului.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter