Logică de freelancer

Am aproape un an de când sunt freelancer. În anul ăsta am avut oferte de angajare de la o grămadă de firme de profil, pe diferite salarii, unele mai mari, altele mai mici. Majoritatea ofertelor din partea firmelor mici și mijlocii sună cam așa:

Salariu fix + bonus.

Adică, altfel spus, cu cât muncești mai mult, cu atât câștigi mai mult. Este absolut normal să îți motivezi angajații în toate felurile posibile, pentru că toți câștigă (inclusiv tu, ca angajator). Ce este ciudat este că angajatul trage la jug ca și cum ar fi freelancer (un freelancer cu cât muncește mai mult, cu atât câștigă mai mult, nu?) pentru a avea cât mai mult de numărat la sfârșitul lunii. Atunci de ce aș renunța la statutul de freelancer?

12 Comentarii

kleampa a scris

bonusurile vin atunci cand termini o treaba mult mai repede , in sensul sa fie toata lumea surprinsa , sau cand iti aduci aportul in mai multe privinte decat ar trebuii
am primit cateva bonusuri pana acum si crede-ma ca n-am simtit nicio secunda ca am muncit in plus fata de ce trebuia

Staicu Ionuț Bogdan a scris

ca sa ai siguranta salariului si a cartii de munca?

Nu știu alții cum sunt, dar eu am avut probleme la capitolul ăsta în 80% din locurile unde am muncit ca angajat. De fapt, într-un singur loc eram sigur că îmi voi primi banii la timp și în patru ani nu s-a întârziat nici măcar o dată cu plata. În rest… Întârzieri de la o zi la două săptămâni. Astfel încât încrederea mea în agajatori a scăzut :)
Poate sunt mai ghinionist eu, nu știu, dar cel puțin din punctul ăsta de vedere nu mă incântă prea mult ideea de a fi angajat :|

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter