Reamintire despre RoTLD și despre plata anuală

Reamintire despre RoTLD și despre plata anuală ©

Da, încă mai sunt oameni care consideră un domeniu .ro un drept strămoșesc și se pun, cu pieptul dezvelit, în fața nenorociților care vor să ne macine și ultima fărâmă de spirit antreprenorial, protestând cu deja clasica „asta e România, n-ai ce să faci”

Doar că fii antenă la o chestie: TLD-urile .ro erau SINGURELE TLD-uri naționale care nu aveau implementată o plată anuală.

Și în ciuda faptului că mulți care sunt împotriva taxei anuale sunt de acord că sistemul ăsta va elibera multe domenii nefolosite, se blochează pe raționamentul „da, dar nu mi se pare normal să plătesc eu”.

În altă ordine de idei, RoTLD s-a deranjat să trimită un mail în care îmi spune că figurez cu acea adresă de mail ca posesor al unor domenii, dar a omis să-mi spună CE domenii. 

RoTLD introduce plata anuală. Și?

8 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Mdue: Nu, din două motive:

1. Reprezintă un serviciu, nu un produs, iar un preț corect pentru o achiziție cu adevărat pe viață ar fi – cel mai probabil – inaccesibil pentru mulți.

2. Domeniile sunt limitate și rămân blocate; gândește-te la domenii cumpărate de firme închise acum zece+ ani.

Mdue a scris

@Ionuț Staicu:

Eu merg pe ideea ca e mai aproape de o proprietate. Si daca nu, de ce sa nu fie.
Daca vrei poti sa zici ca platesti pentru serviciul de hostare, dar chiar si asa numele odata luat nu ar mai putea fi „retras” pe motiv de neplata, ci eventual ar deveni inaccesibil. Numele asta nu il iei de la un operator privat ca numerele de telefon, ci e recunoscut de stat. Nu vad de ce sa fie un pret „inaccesibil”, avand in vedere ca pana la tine nimanui nu ii pasa de numele ala. Tu dai valoare numelui.

Asta cu „domeniile sunt limitate” e chiar amuzanta. Cum adica limitate? Sunt daca vrei limitate de numarul maxim de combinatii din alfabet + cifre :), aia da. Asa orice e limitat.
Putem oricand sa adaugam tld-uri daca asta era problema.
Care e problema cu domeniile cumparate de firme inchise ? Sunt un activ ca orice alt activ. Sa fie vandut/mostenit, mare branza.

Cine crede ca proprietatea e proprietate numai daca e recunoscuta de restu… vae victis.

Mdue a scris

@Ionuț Staicu: Si de ce ma rog ar fi rau sa iti cumperi numarul de telefon pe viata ? Astept raspuns. (Si da eu zic ca ar fi bine sa iti cumperi numarul de telefon pe viata).

Nr de telefon il iei de la un operator privat, si nu numarul e important ci numele tau, ca aia care te suna te suna pe tine (NU ii intereseaza de numarul tau, din pacate nu exista rezolutie dns la nr de telefon). Eu zic ca nu e normal sa tii omul ostatic cu un nr de telefon daca serviciul tau e de cacat, d-aia s-a si legiferat portarea numerelor ca sa isi pastreze omul numarul – un soi de juma-de-solutie.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter