O nelămurire cu cryptomonede: portofel

O nelămurire cu cryptomonede: portofel

De când am început să tranzacționez monede virtuale – mi-am dublat banii, mulțumesc de întrebare – mă tot gândesc la faptul că tehnologia este departe de a fi accesibilă publicului larg. Și asta nu datorită prețului!

Tot sistemul este extrem de complicat, pentru fiecare monedă având nevoie de câte un portofel. Dar partea mișto vine acum: sunt multe monede care nu au un portofel oficial. Apoi sunt portofelele pe hârtie: printezi un cod QR pe o hârtie, o împăturești și o lipești. Cum folosești hârtiuțele? Habar n-am.

Dar problema cea mai mare este asta: pentru fiecare monedă ai nevoie de o aplicație distinctă, iar treaba asta face imposibilă afișarea capitalului așa, dintr-un foc. Trebuie să stai să-ți aduci aminte ce ai, unde șamd.

Iar când aud poezii de genul „ăștia sunt banii viitorului” mă bufnește râsul. Pentru că, dincolo de faptul că oamenii (încă) nu sunt pregătiți să renunțe pe deplin la banii „reali”, rămâne treaba asta, unde nu poți folosi o monedă fără să fie nevoie să citești cel puțin 15 minute de documentații, forumuri, discuții șamd. Când se va rezolva treaba asta de UX atunci mai vorbim despre banii viitorului. Până atunci… Speculă la maxim.

Asta ca să nu mai intrăm în detaliile cumpărării monedelor. That’s another can of worms…

PS: ADA crește ca Făt Frumos.

11 Comentarii

Dragos a scris

Nu or fi banii viitorului (cel putin acum), dar categoric si eu mi-am dublat banii investiti in bitcoin, deci inseamna ca se merita sa te joci cu ei :).
Oricum cand citesc pe Facebook ce au de comentat unii la stirile legate de Bitcoin ma ia rasul… Majoritatea ar spune ca sunt bani falsi ca de fapt nu ai nimic, sa ii intreb atunci cum am investit 2500 lei si am cheltuit 3500 lei la pcgarage si inca mai am inca pe atata daca sunt bani falsi?

Alex a scris

Exista si portofele HD, cum ar fi Coinomi, in care poti tine multe monede. Coinomi poate fi folosit si ca portofel pe hartie. Iti faci adrese in el pentru fiecare moneda pe care o folosesti, te duci la Settings – Show recovery phrase si notezi cuvintele alea pe o hartie, iar apoi poti dezinstala Coinomi. Data viitoare cand il instalezi, doar introduci cuvintele respective si gata, ai toate monedele pe care le-ai trimis catre el.

Din pacate nu suporta toate monedele, dar majoritatea celor mai populare merg.

Alex a scris

@Ionuț Staicu: Vazusem butonul de App Store si am crezut ca e si pt iPhone, dar am vazut ca scrie „coming soon”. Problema e ca nu stiu ce inseamna soon la ei. Prin august au zis ca in 2-3 zile lanseaza si aplicatie pt desktop.

Luci a scris

Tehnologia e încă la început. In anii 90 aveai nevoie de terminal că să trimiți un mail care ajungea la destinație în câteva zile.

Chestiile astea legate greoaie legate de Bitcoin se vor rezolva cu timpul pe măsură ce va deveni din ce in ce mai utilizat și totul va fi la un swipe distanta, la fel cum folosești un email acum.

Alex H a scris

Teoretic, daca foloseste un exchange ptr tranzactionare, ai fix acolo acel overview al „pungii” tale cu cryptocurency.

Ar fi interesant ( ptr mine cel putin ) un articol despre tranzactionare :) Ce platforme / tool-uri folosesti etc

Malin a scris

Poti sa centralizezi banii in portofele la exchange-uri, deocamdata e singura solutie in acest sens si probabil cea mai proasta pentru ca nimeni nu poate sa garanteze nimic in ceea ce priveste securitatea exchange-urilor. Apoi mai sunt wallet-urile alea hardware, gen Ledger Nano si par sa suporte din ce in ce mai multe monede.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter