Problema cu învățatul chestiilor

Problema cu învățatul chestiilor ©

În ultimii zece ani+ am tot încercat să învăț chestii noi, mai mult sau mai puțin radicale de ce știam. Și, în tot procesul ăsta, am tot adunat materiale educative: am cumpărat cărți, m-am abonat la newslettere, am salvat articole în Pocket, m-am abonat la cursuri șamd.

Știi care e problema cu toate materialele astea? Sunt multe. Sunt prea multe. Enervant de multe! Și evident, calitatea unora este îndoielnică, dar, atunci când ești la început, nu realizezi asta.

Și făceam azi curățenie printre aceste materiale și am ajuns la concluzia că sunt deprimante. Cu cât sunt mai multe, cu atât sunt mai deprimante pentru că am realizat că, dincolo de calitate, numărul lor ridicat te face să realizezi că știi atât de puțin încât te întrebi dacă are rost să începi să înveți.

N-am concluzie.

4 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

„Cu cat inveti mai multe cu atat iti dai seama cat de putin stii”. Dar cand vine vorba de invatat chestii digitale eu sunt pe principiul 20/80 – inveti 20% din ceva ce iti ofera 80% rezultate. Toate cunostintele astea variate din diferite domenii se complementeaza una pe alta oferindu-ti o capacitate mentala din ce in ce mai mare – prin urmare „Cu cat inventi mai multe cu atat poti sa inveti si mai multe”. :)
Ce te frustreaza pe tine cred e imposibilitatea de a fi expert/master in fiecare domeniu – sa inveti si restul de 80% ptr. a avea 100% rezultate. Cred ca sunt doar 2 categorii unde mastery-ul este necesar:
1)Chestiile esentiale din viata – gen tehnologia care-ti pune painea pe masa
2)Chestiile care te pasioneaza rau de tot.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter