O mică notă despre căderea monedelor de azi

Azi ni s-a arătat – încă o dată – cât de instabilă este ideea de monedă descentralizată. Bitcoin a variat spectaculos, de la 11.000 la 16.000$ (depinde de exchange, pe unele a variat mai mult!) și, odată cu btc, au variat și restul monedelor.

Explicația general acceptată este că oamenii și-au scos bani pentru cadourile de Crăciun (deh, să aibă și ei de pus pe masă, ca orice bun creștin).

Dar partea cu adevărat interesantă vine când ne uităm la numere și vedem că această cădere era oarecum previzibilă, deoarece raportul market cap / volum este în scădere de aproape o săptămână!

Pentru cine nu vrea să facă singur calculul pentru azi, raportul este de 11.1.

Ce e de făcut? E bulă? Se sparge?

Este strict părerea mea și insist să nu o iei ca adevăr absolut.

Da, e bulă. Nu, nu cred că se sparge, nu încă. Scăderea este bruscă, dar să nu uităm că și creșterea a fost la fel. În plus, nu este o scădere chiar atât de bruscă, după cum vezi în poza de mai sus. Este doar o corectare a prețului, care a luat-o prea mult, prea brusc în sus. Probabil va reveni BTC în jurul valorii de 20.000 până la sfârșitul anului.

Darrrr… Poți vedea și partea plină a paharului! Poți spune că este o reducere de Crăciun la crypto și să cumperi monede, sperând că bula nu se sparge încă. Repet, citește articolul with a grain of salt, cum zic americanii.

Am aflat recent de ăștia, nu știu cât de serioși sunt.

8 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Malin: să-ți spun drept, parcă aș fi vrut; pe la 9, când am plecat de acasă, i-am sugerat unui prieten să-și cumpere dacă scade sub 11.5k. Dar eu nu am cumpărat; am deja 6 monede în portofoliu, fiecare peste 1000 100 unități. Momentan e suficient și sper să nu le fi ales pe cele mai praf :w00t:

Ionuț Staicu a scris

@ps: ada, verge, bitbean și reddcoin costă/au costat la momentul achiziției foarte puțin. Din astea am, în ordine, 150, 700, 1500, 2000. Mai am câteva zeci de vertcoin și ripple.

(evident, am pus typo în comentariul anterior, de fapt am peste o sută, nu peste o mie de unități)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter