Niște chestii neștiute despre Marele Zid Chinezesc

Niște chestii neștiute despre Marele Zid Chinezesc

Dacă ești ca mine, cel mai probabil habar n-aveai că Zidul este, de fapt, format din mai multe ziduri. Și nici nu știi cum a fost construit. Sau de ce. Sau în ce război a fost folosit ultima dată. Partea cu adevărat interesantă este că și în ziua de azi se descoperă noi ramuri ale zidului!

Mă gândeam că este destul de similară construcția sa cu cea a Canalului, unde regimul trimitea la muncă oamenii-problemă pentru societate: infractori, persoane ce nu erau pe placul regimului șamd.

Un Comentariu

Gigel Anonimu' a scris

Useless – ca si linia Maginot. Daca ai penetrat un singur punct restul nu mai foloseste la nimic – ba chiar poate fi folosit impotriva celor care l-au construit.
Referitor la paralela cu Canalul – ce-i interesant e ca lagarele de munca fortata au fost pana in ’55, inainte de venirea lui Ceausescu. Nu stiu daca a mai fost munca la canal pe vremea lui Ceasca. Bine, era alte lagare de munca fortata – Periprava cica era cel mai nasol – taiatului stufului in apa de 0 grade si alte minunatii. Partea cu adevarat nashpa e ca unul dintre comandantii unui lagar de munca (Chiritescu) – despre care sunt marturii ca era o bruta – ia o pensie de vreo 2000 de lei si traieste bine mersi.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter