Mămiciția e boală grea…

Mămiciția e boală grea… ©

Dacă vrei să te distrezi un pic, cea mai bună opțiune este să intri pe un grup de facebook cu mămici. Băi, nu știu dacă așa erau și înainte, hormonii din timpul sarcinii le-au prăjit creierii sau s-au aliniat planetele în halul ăla, dar unele mămici sunt atât de casnice încât pur și simplu nu concep că alți oameni sunt nevoiți să muncească pentru a putea supraviețui.

De exemplu, unele mămici nu concep să duci copilul cu muci la creșă/grădiniță, în timp ce altele l-ar duce și cu 41°C febră. Presupun că adevărul e undeva la mijloc, dar indignarea majoră vine de la cele care nu înțeleg că oamenii sunt nevoiți să lucreze:

Mi.e milă de copilul tau ! Bine ca ai job ! Ai grija ca ti ridica patronul o statuie ! Copilul….creste mare !

Sunt de acord că e mai important copilul decât orice, dar imaginează-ți pentru zece secunde că este posibil ca patronului să nu-i pese că plodul angajatei are muci. Adică mă rog, să zicem că îi dă un liber. Îi dă două. Dar când angajatul îți lipsește jumătate de lună, poate că lucrurile nu mai stau atât de bine.

Și poate că nu ai încredere în vecini. Poate nu ai părinți, frați, cumnați pe aproape să te ajute. Poate pur și simplu ai două opțiuni: ori duci copilul cu muci la grădi ori lipsești de la muncă. Ce faci?

5 Comentarii

Ady a scris

Pur și simplu unii oameni nu-s capabili să accepte/înțeleagă/să conceapă ideea că alții sunt diferiți. Că trebuie să muncească amândoi părinții pt a avea o casă/mâncare/medicamente/orice pt ei și copil, că efectiv nu au cu cine lăsa copilul, că nu au o muncă care să le permită să lucreze de acasă sau șeful nu le permite, etc.
Asta ca să ne raportăm doar la faza cu copiii.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter