Încerc o chestie nouă cu somnul

Încerc o chestie nouă cu somnul ©

Cei care mă cunosc știu că sunt destul de strict când vine vorba de somn: mă culc devreme, mă trezesc devreme (la 5 AM). Problema e că sunt zile în care nu mă pot culca la 9-10PM și, nedormind suficient, am probleme în a mă trezi.

Am mai scris la un moment dat despre somn și am stabilit că, de-a lungul nopții, avem parte de câteva cicluri de somn adânc, fiecare ciclu având în jur de 90 de minute.

Eh, plecând de la premisa asta, voi renunța la orele fixe de somn în favoarea timpului de somn, având în target minimum patru cicluri de somn, ideal cinci. Deci șase ore. Avantajul fiind că indiferent dacă dorm suficient sau nu, nu mă voi trezi buimac. Cel puțin în teorie :D

Prin urmare, seara nu voi mai pune ceasul să sune ci voi pune… cronometrul. Șase ore și un sfert. Asta până îmi iau un Fitbit capabil să mă trezească.

Sunt curios cât de mult mi s-ar putea decala orarul…

7 Comentarii

Cosmin a scris

Eu de obicei adorm in jur de 11.30. Ca sa ma trezesc la 5 imi pun alarma, dar aleg o sonerie placuta. Am facut acest lucru timp de cateva luni. Dupa ce au trecut aceste luni reuseam sa ma trezesc la 5 fara alarma. De asemenea ma trezeam odihnit !
:)

Gigel Anonimu' a scris

Era o aplicatie pe Android care-ti monitoriza somnul folosind accelerometru. In functie de miscarile tale din timpul somnului (puneai telefonul langa perna) stia daca esti in ciclu de somn adanc sau superficial. Te trezea doar in ciclurile superficiale. Iti mai analiza somnul, cate cicluri pe noapte, etc. Am uitat cum se numeste totusi. :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter