Nu investi bani dacă nu ești dispus să-i pierzi pe toți!

Nu investi bani dacă nu ești dispus să-i pierzi pe toți! ©

Eu am încercat să le zic tuturor cunoscuților care au decis să bage bani în crypto să bage strict banii la care sunt dispuși să renunțe complet; să plece de la premisa că vor pierde tot. Un fel de „expect nothing and you will never be disappointed”.

Eh, mămăliga a explodat zilele trecute pentru Bitconnect, un soi de schemă ponzi care promitea ROI-uri uriașe, pe un sistem nesustenabil, iar Bitcoin a încasat o lovitură serioasă, pe unele exchange-uri ajungând la 9000$.

Tipul de mai jos e doar un exemplu, sunt mii de oameni în situația asta, în care lăcomia a fost mai mare decât rațiunea.

Eh, în momentul în care Bittrex mi-a blocat contul, ajunsesem să citesc tot felul de mesaje disperate. Erau oameni care ziceau că au băgat toți banii în exchange, că nu mai au ce să mănânce, că vor fi evacuați, că mai știu eu ce. Ori chestia asta pur și simplu nu o pricep: cum poți să îți pui toate ouăle nu doar într-un singur coș ci într-un coș complet străin ție?

Pe lângă asta, crypto este o parte investiție, cinci părți loterie. Creșterea este frumoasă, dar trebuie să fii foarte naiv să crezi că e un sistem sigur, din care îți vei scoate cu siguranță banii înzecit. Să-ți bagi economiile în treaba asta mi se pare… cum să o zic mai ușor… iresponsabil?

Cât despre Bitconnect, unii s-au prins de anul trecut că e ceva fishy în toată povestea asta:

11 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

@Malin: 500 mii $? Geez. Mai e si tipul care a bagat 80 de mii fara sa-i spuna lui nevasta-sa. La ce naiba te gandesti cand faci una ca asta? Mai bine si-ar fi luat o tigaie in cap cand i-ar fi spus si acu’ era cu 80k mai bogat. Sau, na, cu 40k daca baga jumatatea lui.

Alex a scris

Daca nu risti, nu castigi. Acum cateva zile eram pe minus undeva la $70k fata de inceputul anului, din cauza crashului si pentru ca am avut un withdrawal foarte mare in pending la mercatox de vreo 2 saptamani.

Cea mai buna veste a fost cand am primit ieri XRB retrasi din mercatox, de la care imi luasem gandul si care reprezinta un procent semnificativ din portofoliul meu.

Cu toate astea, m-am apucat de tranzactionare impacat cu gandul ca s-ar putea sa pierd tot si am dormit linistit noaptea chiar si cu pierderile astea.

Ionuț Staicu a scris

@Mirceabogdanstanciu: Depinde de monedă și dacă vrei să ții banii sau să-i tranzacționezi.

Eu țin banii în exchange-uri (bittrex și binance) pentru că îi tot schimb dintr-o monedă în alta. Dar dacă nu îi vrei în exchange, atunci ai o mulțime de opțiuni: Jaxx și Exodus sunt portofele care au suport pentru foarte multe monede, dar dacă nu vrei așa ceva (sau moneda ta nu există în aplicațiile astea), majoritatea monedelor au și un portofel propriu.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter