Înca o cafea bună: Corretto Cafe (și ceva dulce pe lângă)

Zilele trecute am aflat de un loc nou în Constanța de unde poți cumpăra cafea proaspăt prăjită: Corretto Cafe. Au prețuri foarte bune la cafea, 80-120 lei/kg (cred că cea mai scumpă era vreo 160) iar cafeaua… mmmm. Cred că am băut cel mai bun espresso din ultimii doi-trei ani, poate și mai mult.

Oamenii de acolo sunt foarte implicați, au scule foarte specializate (e.g. tamper cu dinamometru, să nu apese prea mult cafeaua în portafiltru!) și îți răspund la orice întrebare ai avea legată de cafea. Ah, ce mi-a plăcut cel mai mult este că au o listă de vreo 16 pași pentru prepararea unui espresso și… se verifică reciproc între ei. Quality Control la un alt nivel!

În fine, cafeneaua este pe Țepeș Vodă, puțin mai spre Casa de Cultură decât locul unde era cofetăria Doi.

Eh, și dacă tot am zis de cofetărie, fix în același loc unde era Doi s-a deschis… Cupcake Factory (erau în spatele magazinului Tomis, într-o cămăruță minusculă). Ei bine, s-au mutat și au adus toate bunătățile cu ei: au o grămadă de brioșe, prăjiturele, cheescake-uri, biscuți șamd.

Cineva mi-a șoptit că încearcă să folosească ingrediente de cea mai bună calitate, motiv pentru care nu găsești brioșe colorate intens, de exemplu (nu poți scoate o culoare intensă din coloranți naturali). Sacul ala din poză? E ciocolată!!! Un sac de ciocolată! Nu mai știu ce voiam să zic aici, vorbim totuși despre un sac! DE CIOCOLATĂ!

În fine, am aflat și că noi, muritorii de rând, bucătarii amatori, nu prea avem șanse să cumpărăm ingredientele folosite în cofetărie. Coloranți naturali? Se găsesc la 2l și expiră în una-două luni. Ciocolată? Doar la saci de 5kg+ (ca în poza de mai sus). Idem pentru majoritatea celorlalte ingrediente.

Altfel spus, dacă ajungi la unii este chiar păcat să nu te duci și la ceilalți, mai ales că sunt la o aruncătură de băț unii de ceilalți! Cafea și dulce. Mmmmm

8 Comentarii

Ionuț Staicu a scris

@Gigel Anonimu’: Prețurile sunt asemănătoare cu cele de pe cameradinfata. Adică pe site-ul ăla ai ~130-140 lei/kg, la Corretto ai ~120 lei/kg.

Cât despre Callebaut… tipul de la brioșărie (există cuvântul ăsta? :D ) a zis că e una dintre cele mai bune mărci iar firma respectivă se ocupă cu tot, de la plantarea arborilor de cacao până la prelucrare și împachetare :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter