Nu băga bani doar pentru că-ți spune cineva să o faci!

Pe nenea de mai jos îl cheamă Trevon James și, din câte am înțeles, a fost un promotor înfocat al Bitconnect. Știi, schema Ponzi care a crăpat acum câteva zile…

În fine, l-am pus doar pentru că mi se părea amunzant cu uite banii, nu sunt banii. Acum să trecem la lucruri mai serioase!

Mi se pare absolut fascinant câți oameni au căzut în plasa asta. Și sunt o grămadă care zic că Trevon (și alții care promovau agresiv BCC) ar trebui dați în judecată, că acești vloggeri ar trebui să plătească. Chestii normale, alții sunt de vină, nu noi.

Iar treaba e cât se poate de simplă, se aplică în orice domeniu și o să ilustrez în câțiva pași simpli:

  1. Dai de un sistem care promite câștiguri incredibile;
  2. Înțelegi măcar vag cum funcționează?
  3. Dacă da, are sens?

Pentru că la asta se reduce toată povestea: cât de bine înțelegi cum funcționează. Nu înțelegi? Sunt șanse mari să pierzi bani.

Cum știi că o înțelegi? Încerci să explici toată afacerea cuiva care nu face parte din domeniu sau, mai bine, unui copil de 6-7 ani. Dacă îi lași profund nedumeriți, ghici ce? Nu înțelegi!

4 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Nu e singurul domeniu unde poti sa pierzi bani. Ci in practic orice domeniu unde auzi ca ALTII castiga mult. Si vrei si tu o bucata de placinta. Dar nu-ti faci temele inainte. Ci doar simti ca-i de bine. Si de obicei se lasa cu arsuri la buzunar.
Am auzit de cateva ori o chestie zisa de con artists. Cica nu poti sa pacalesti pe cineva cinstit/corect. Ci doar pe aia lacomi care vor mult pentru nimic. Bine, sunt si exceptii – gen oameni batrani and shit – dar in general lacomia se plateste. Mai ales cand e insotita de prostie.

Andrei a scris

Circula o poveste, nu știu dacă e reală sau nu. La o casă de pariuri offline intră un timp la costum și pune o sumă mare pe o echipă nefavorită, apoi iese. Păduchii ce își pierdeau vremea pe acolo gură cască o întreabă pe casieră ce meci e ăla pe care a pus individul atâția bani. Asta-i nene, am ieșit din câcat își spun ăia, sigur are ăsta un pont de blat de la greii fotbalului, se duc, se împrumută și pun bani pe meciul ăla. Echipa pierde și a 2-a zi vin la locul de întâlnire să își plângă de milă, întră și omul de ieri și spre uimirea lor, el încasează și mai mulți bani decât a pierdut ieri. Ăștia îl
întreabă cum e posibil, că ei au pierdut, apoi le spune că el a pus că ăla era ultimul lui meci de pe un bilet unde le-a prins pe toate înafară de ăla dar nu a vrut să tremure și a pus o contră astfel câștiga oricum. Cam așa e când te iei după alții și nu gândești.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter