Președintele României are salariul tăiat pe legea salarizării!

Președintele României are salariul tăiat pe legea salarizării!

Președintele României are salariul tăiat pe legea salarizării, la fel și miniștri, alți demnitari și directori de instituții cu salarii foarte mari.

Olguța

Tot articolul este o simfonie. După ce au susținut din iulie 2017 că salariile vor rămâne la fel, că povara fiscală va rămâne la fel, că una, că alta, azi ies la înaintare să spună piua și că, de fapt, estimările lor au fost uuuuuuușoooor pe lângă.

Dar dacă Președintele are salariul tăiat ar trebui să te facă un pic să te simți mai bine. Cumva e OK, știm că până și Președintele e solidar cu restul pulimii, deci e OK.

Putem afla de undeva cam cât plătește Președintele chiria, utilitățile, mâncarea? Sau cam ce cheltuieli are Președintele în general și cât de mult îl va afecta această scădere?

Concret, completează tu la ce crezi că o să spună Președintele „futu-i, mi-au tăiat ăștia salariul și nu voi mai putea cumpăra XYZ”.

Estimarea noastră e că aproximativ 40% din salariaţii bugetari vor avea scăderi substanţiale la veniturile nete. Cu combinaţia noua lege de salarizare cu faptul că există o limitare a sporurilor în structura bugetară şi cu transferul de taxe sociale, toate elementele vor conduce ca anumite categorii să aibă drept consecinţă scăderea salariilor

Bogdan Hossu

11 Comentarii

ice4you a scris

@Ionuț Staicu: Ai dreptate … atat ca dimineata pe la 11 Boc ne asigura ca pe noi nu ne loveste criza, ca totul este ok, ca suntem pregatiti de orice … ca pe la 5 dupa masa sa iasa tata BASE si sa dea nucleara nu doar la salarii ci mai ales la pensii!

Corect! Jumatatea de masura functioneaza mereu, chiar si la tinerea de minte! ;)

Ionuț Staicu a scris

@ice4you: Băi, îți înțeleg și îți respect simpatia pentru un partid și antipatia pentru restul. Hai să punctăm niște chestii:

– Eu nu sunt simpatizant nici al PSD, nici al PNL, nici la USR nici al nici unui alt partid;
– Faptul că scriu mai des despre PSD este pentru că sunt ei de treabă și-mi dau subiecte :D
– Tu ai văzut subiectul ăsta sub forma „PSD a făcut asta, partidele alea nu”, când, de fapt, subiectul era doar „PSD a făcut asta” și atât;
– Faptul că în 2010 nu am scris se datorează mai multor factori, printre care și că nu atingeam subiecte politice pe blog;
– Tu compari o perioadă de criză mondiale, cu măsuri impuse (și) din afară (FMI) cu decizii luate într-un oarecare calm economic;
– Tu compari o măsură ce afectează doar bugetarii cu o măsură ce afectează toți angajații, bugetari sau nu.

ice4you a scris

@Ionuț Staicu: „bai” … nu comentez nimic la expunerea ta, e a ta, se ia ca atare. In schimb as cam vrea sa lamurim numa’un lucru: nu sunt simpatizantul nimani … atat ca imi e foarte scarba de unii si in acelasi timp urasc judecata cu jumatati de masura de oricare ar fi ea.

Hai noroc si pofta buna la omleta! :)

ice4you a scris

@Ionuț Staicu: ne-PSD nu au ajuns atat de des la putere, aka nu au avut ocazia sa le faca, dar si cand le’au facut au batut recorduri, 10 ani de PDL si Basism a facut cat nu au reusit restul in 20!

Ca ai zis de salarii si ca doar acum scad la toti, atunci nu! Incorect! 60% din oamenii din tara asta, lucreaza pe minimul/economie atat la stat cat si privat. In 2009, ce crezi tu ca s’a intamplat cu salariile alea? Daca ai uitat, iti spun eu: au scazut de a doua zi cu 25%! Acelasi lucru s’a intamplat si cu restul salariilor, pentru ca toate mizeriile din patronate au gasit o singura scuza: a venit criza … chit ca ii lovise sau nu, desi unii prosperau … motivul cu „criza” cand vine vorba de salarii inca il mai auzi si azi pe la unii! Nu stiu ce faceai tu in perioada aia, dar eu munceam din greu, ma chinuiam sa termin o casa, sa bag un copil pe la liceu … si scriam cu ura si naduf postari dupa postari in vremea in care se pisau pe noi toata gloata asta mizerabila! Are rost sa iti mai spun ca cel mai bun prieten al meu, suferise un crunt accident de munca ce il lasase schilod pe jumate si din bruma aia de pensie de boala s’a trezit cu -25% fara sa inteleaga de ce?! Dar ca bunica’mea din 510 lei dupa o viata de munca grea a patit acelasi lucru, desi in toti aia 40 de ani de munca isi dobandi’se cred ca dreptul la o pensie, desi e mizerabila macar era „intreaga”?

Iarta’ma ca iti spun, dar minimizarea asta a dezastrului la care ne’au dus astia in 2009 doar din ura pentru unii sau altii, o consider judecata cu jumatate de masura, ce poate fi insa lipsita de rea credinta ori din cauza ignorantei, ori naivitatii obisnuintei de a ne uita doar in propria oala si deloc in jur.

Gigel Anonimu' a scris

Ai dreptate – toata chestia asta cu salariile parlamentarilor e praf in ochi. Ii mai aud pe unii ca se indigneaza ca sunt „mari”. Bai prietene, nici dac-ar fi 50 de mii de euro de caciula per parlamentar tot n-ar fi semnificative. Asta-i un procent infim din gaurile pe care le fac in fluxul monetar al statului.
Eu nu m-as supara daca-ar avea salarii de 100 de mii de euro pe luna. Pana la urma e un motiv in spatele salariilor mari acordate oamenilor de la putere – sa nu fie tentati de mite, sa nu se gandeasca ca n-au bani de chirie ci la problemele tarii, etc.
Dar pentru banii astia sa-si faca treaba bine si sa nu fure. Do I ask too much?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter