Ai păstrat sau ai vândut?

Ai păstrat sau ai vândut? ©

Bitcoin a picat ieri ca un MIG rusesc: a început ziua la vreo 8500$ și a terminat-o la un pic peste 6000. Cum toate monedele se raportează la Bitcoin, evident, valoarea tuturor a picat la fel de brusc.

Prin urmare, se pune problema: vinzi sau păstrezi? Bine, cel mai probabil, dacă citești acest articol ai păstrat (sau HODL, cum le place unora să zică), ceea ce s-ar putea să fie bine. Pe termen lung.

Doar că, dacă lucrurile se vor duce și mai jos, tind să cred că vor rearanja lucrurile și în cazul exchange-urilor. Altfel spus, a ține banii în exchange a devenit, din punctul meu de vedere, mai riscant decât era până acum.

Altfel spus, eu am făcut ce face orice om normal: am început să trasfer tot ce aveam în exchange-uri în portofele offline, astfel încât dacă lucrurile merg rău să nu fiu chiar atât de afectat. Sunt câteva monede din care am doar câteva unități, iar dacă le transfer pierd foarte mult din valoarea lor, dar restul – ce am peste 50 unități – trece frumușel în portofel offline. Și te sfătuiesc să faci și tu la fel, că par a veni vremuri ușor tulburi.

Acum, dacă se prăbușește piața de tot și nu-și mai revine deloc sau e doar o chestiune de moment… rămâne de văzut, că lumea se împarte în două: ăia super optimiști și aia super pesimiști.

Una peste alta, oricât de optimist ai fi, nu are cum să nu te îngrijoreze măcar puțin faptul că ori bănci ori țări blochează sau interzic tranzacțiile crypto…

The last 3 months of #Bitcoin in 47 seconds.

The last 3 months of #Bitcoin in 47 seconds.

Posted by HackRead.com on 4 Februarie 2018

6 Comentarii

ice4you a scris

Problema cea mai mare in pietele speculative ramane panica! Odata instalata urmeaza efectul de spirala a activelor in care cei mai multi aleg calea „safe” pe care ai ales’o si tu. Cum avem de a face cu o piata mai mult empirica decat in baza unor indici economici realisti, previziunile sunt aproape imposibil de facut pe viitor pentru ca odata bula sparta, se poate intampla absolut orice. Partea buna e ca ai mers pe sanatoasa idee:

„Speculeaza doar cat esti dispus sa pierzi!” :)

Nu multi insa pot spune acelasi lucru …

Bilen a scris

Asa cum a zis ice4you, nu am investit mai mult decat am fost dispus sa pierd deci si acest lucru m-a ajutat sa fiu mai calm si sa privesc lucurile mai putin subiectiv.

Am fost tentat sa vand pe la mijlocul lui ianuarie cand am primit semnale pe canale de incredere ca se va ajunge cu bitcoinul undeva la $7800. Nu cu gandul sa renunt si sa recumpar totul mai ieftin.

Se pare insa ca pana si previziunile astea au fost optimiste. Urmatorul suport e la $5600, sa vedem daca il va sparge.

Totusi, surprinzator inca sunt pe profit. Si asta m-a ajutat destul de mult sa tin toate monedele.

Ideea de baza este ca tehnologia nu e o bula, daca o intelegi cu adevarat stii ce beneficii aduce. Multe dintre monede sunt labarii ieftine, da.

Parerea mea este ca cele care sunt destinate transferului monetar/modalitate de plata vor cadea primele cu cateva exceptii (Ripple, poate Litecoin) pentru ca lucrez in domeniu financiar de ceva vreme si stiu cum gandesc bancile. Daca banca X foloseste Ripple sa zicem, toti mergem cu Ripple. Deci vor fi doua trei nume mari si restul se vor cerne.

Monedele cu utilitate gen smart contracts, eu unul urmaresc Quantstamp de ceva vreme, era un token cu o idee buna, imi scapa acum numele, care facilita tranzactionarea surplusului de energie generat de micii producatori (households), omul care produce prea multa energie cu parasolarele plantate pe acoperis si o trimite inapoi in sistem si este recompensat pt asta.

Ideile de genul asta vor sta.

Cat despre cele care genereaza propriul lor mainnet vezi icx, xby (cu toate ca sunt fan xtrabytes, sunt in comunitatea lor, le fac niste designuri) si altele, exceptie facand ethereum se vor cerne si ele.

Dragos a scris

eu as cumpara, deci nici una din variantele enumerate de tine.
As cumpara si as pastra pentru termen foarte lung, eu inca cred ca pe termen foarte lung lucrurile vor fi super bine asa cum au fost si pentru cei care au luat de la inceput Bitcoin de exemplu.
Problema insa sunt celelalte monede, la eth am mai facut o incercare in mai 2018 si am iesit pe minus, in ianuarie am facut o incercare mult mai mare si sper sa nu ies pe minus din nou si am mai incercat tot in ianuarie litecoin. Problema este ca daca scade BTC scad cam toate, deci ..

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter