Asta e concluzia articolului: că se joacă mai puțin, dar pe la jumătate o dă la întors, că de fapt nu se joacă mai puțin, se joacă altfel decât ne jucam noi.
Iar problema se pune în felul următor: un copil de până la 7-8-9 ani nu are unde să se joace decât la locuri de joacă. Un copil peste această vârstă nu are unde să se joace decât în curtea școlii (desigur, dacă o găsește deschisă, dacă nu sunt bullies etc).
Pentru că da, locurile de joacă amenajate de primărie sunt o glumă și un dezastru în așteptare, cu tobogane găurite, scări rupte, balansoare și leagăne gata să cadă, deci părinții au de ales: își pun copiii în fața televizorului/tabletei/telefonului sau cotizează 20-30 lei/oră la un loc de joacă, unde copilul poate alerga în voie.
Da, generația noastră se juca pe afară, dar nu era traficul de acum, nu era o criză a parcărilor și, mai important, în fiecare zonă exista un teren nefolosit, pe care copiii se puteau juca de dimineața până seara.
Acum pe terenurile alea nefolosite au apărut mall-uri, benzinării, blocuri și, în curând, biserici.
La noi locurile de joaca sunt chiar OK. Se renoveaza in fiecare an si e plin de copii de pana in 10 ani pe la ele.
@Malin: eh, în Constanța locurile de joacă sunt pentru familiile cu prea mulți copii

@Ionuț Staicu: cred ca e o problemă la voi. La noi în oraș sunt ok. Nu sunt îngrijite wow, dar văd tot mai mulți că se joacă p-aici. Ne-au tras și parc municipal pe fonduri europene… joacă băieții non stop p-acolo. Doar pe frig ce mai găsești loc.