De ce copiii se joacă mai puțin?

De ce copiii se joacă mai puțin? ©

Asta e concluzia articolului: că se joacă mai puțin, dar pe la jumătate o dă la întors, că de fapt nu se joacă mai puțin, se joacă altfel decât ne jucam noi.

Iar problema se pune în felul următor: un copil de până la 7-8-9 ani nu are unde să se joace decât la locuri de joacă. Un copil peste această vârstă nu are unde să se joace decât în curtea școlii (desigur, dacă o găsește deschisă, dacă nu sunt bullies etc).

Pentru că da, locurile de joacă amenajate de primărie sunt o glumă și un dezastru în așteptare, cu tobogane găurite, scări rupte, balansoare și leagăne gata să cadă, deci părinții au de ales: își pun copiii în fața televizorului/tabletei/telefonului sau cotizează 20-30 lei/oră la un loc de joacă, unde copilul poate alerga în voie.

Da, generația noastră se juca pe afară, dar nu era traficul de acum, nu era o criză a parcărilor și, mai important, în fiecare zonă exista un teren nefolosit, pe care copiii se puteau juca de dimineața până seara.

Acum pe terenurile alea nefolosite au apărut mall-uri, benzinării, blocuri și, în curând, biserici.

3 Comentarii

Marius a scris

@Ionuț Staicu: cred ca e o problemă la voi. La noi în oraș sunt ok. Nu sunt îngrijite wow, dar văd tot mai mulți că se joacă p-aici. Ne-au tras și parc municipal pe fonduri europene… joacă băieții non stop p-acolo. Doar pe frig ce mai găsești loc.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter