Când producătorii nu-și folosesc produsele: Skype

Skype a fost întotdeauna pentru Microsoft genul copilului cu sindrom Down, singur la părinți: știi că e cu probleme, știi că nu e cel mai ascuțit creion din penar, dar e al tău, îl iubești așa cum e și te bucuri de el.

Periodic au probleme la sincronizarea mesajelor. Sigur, pentru mulți nu era vizibil, dar dacă ai ghinionul să folosești pe două dispozitive… e o adevărată aventură, vă spun. Ultima treabă e că mesajele trimise de pe telefon nu apar pe desktop și invers :)

Cireașa de pe bomboana de pe colivă – pentru că da, au o cireașă pusă pe bomboană! – este că s-a descoperit o vulnerabilitate ridicolă, pentru care eu nu găsesc altă explicație decât că este modul Microsoft de a te obliga să renunți la vechea versiune de Skype.

Ah, nu știai? Odată cu Windows 10, Microsoft a scos încă o versiune de Skype. Au zis ei că trebuie să aibă o versiune cretină și în Windows Store…

Iar noua versiune este gândită de aceiași ingineri de la Skype ca până acum: nu mai are hotkeys, aplicația nu are nici o opțiune de a fi trimisă în tray iar dacă apeși Alt+F4 sau X-ul ferestrei… iese din aplicație, evident. Și ciuciu notificări…

Eu mă îndoiesc profund că este cineva la Microsoft care folosește în mod activ Skype. Eu nu-l văd pe Satya Nadella, de exemplu, având probleme de sincronizare între deviceuri sau să fie nevoie să aștepte 2 secunde pentru ca un mesaj să fie marcat ca citit fără să ia nici o măsură…


Bonus:

Asta e versiunea de skype instalată. Asta e prezent pe What’s new:

Nu doar că versiunea 12.1803.279.0 nu există pe site-ul Microsft, dar versiunile de pe site au cu totul și cu totul ALT FORMAT!

13 Comentarii

Malin a scris

Tu chiar ai impresia ca cineva de la Microsoft foloseste ceea ce produce Microsoft? Tu nu vezi ca tot „inventeaza” sau cumpara cu scopul de a imbunatati chestii pe care apoi le arunca la gunoi? Nokia, Windows Phone, Windows S iti spun ceva?
Faima si reputatia Microsoft s-a construit pe monopol si coruptie nu pe calitate.

Ionuț Staicu a scris

@Malin: sunt un naiv idealist incurabil :)

Windows Phone a fost doar un produs lansat cu întârziere. Dacă ar fi fost lansat odată cu iOS 1, de exemplu, ar fi avut un marketshare generos. Dar așa… oamenii deja aveau așteptări ridicate (iOS, Android), iar WP pur și simplu nu a îndeplinit aceste așteptări.

Dragos a scris

Vezi ca ai demult (nu stiu daca si la versiunea curenta) mesajele de pe skype nu apareau de pe un dispozitiv pe altul (nu neaparat telefon-pc cum e cazul tau, ci si pc-pc ), ca sa nu mai spun ca trebuia sa fi online si tu si persoana la care i-ai trimis mesaj ca aceasta persoana sa primeasca mesajul tau, altfel mesajele offline nu existau.

Dragos a scris

@Ionuț Staicu: Scuze de link, nu il reperasem, oricum la primul comentariu al meu in primul paragraf nu ma refeream la mesaje offline. Daca tu ai skype on pe doua pcuri sau orice doua dispozitive, ai sa primesti mesaje doar pe unul.
In legatura cu ce i-ai spus lui Iulian, Discord are posibilitatea ca pe Skype sa vorbesti in privat cu toata lumea, nu ai nevoie sa iti bagi toti prietenii care nu se cunosc intre ei intr-un canal. Si poti face si video chat.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter